Odată cu zăpada vin și târgurile de cadouri

Vremea asta tristă de afară are și unele avantaje. Unul dintre ele ar fi că aduce luna cea mai frenetică din an, adică ultima. Aia în care toți alergăm ca bezmeticii după cadouri, de parcă

Vremea asta tristă de afară are și unele avantaje. Unul dintre ele ar fi că aduce luna cea mai frenetică din an, adică ultima. Aia în care toți alergăm ca bezmeticii după cadouri, de parcă ar fi ultimele lucruri din viața noastră.

Ca să nu ne călcăm în picioare în ultimele zile, poate vreți să aflați că târgurile de cadouri pentru sărbători se deschid deja de zilele astea, iar în București sunt parcă mai multe ca oricând. În fiecare mall e câte unul, dar și în locuri deja tradiționale pentru acest soi de negoț. În cele ce urmează vă dau câteva sugestii:

KULTUR SWAPMEET

Socializare și schimb gratuit de haine: primul târg de sezon fără vânzare sau cumpărare

Pe 6 și 7 decembrie , Kulturhaus București prezintă KulturSWAPMEET Bukarest, târgul de social-sharing la care bucureștenii își pot da la schimb hainele pe care nu le mai poartă, pentru haine din garderobe „vecine”. Conceptul este simplu: fiecare participant la SWAPMEET aduce la târg un număr de haine și poate pleaca acasă cu același număr de haine.

Manifest anti-consumerism

Pentru că în preajma sărbătorilor consumerismul a devenit singurul reper de bunăstare, Kulturhaus oferă o alternativă la târgurile clasice de sezon. Pe lângă scopul pragmatic, acela de a oferi participanților șansa de a-și reînnoi garderoba, SWAPMEET e și un prilej de socializare.

În loc să alergi prin magazine, descoperi povești la un ceai cald, împărtășești cu alții din ce ai, te alegi cu ceva nou. Ceaiul și gustările vin din partea organizatorilor.

SWAPMEET e un târg cu intenții bune. Toate hainele care rămân în urma evenimentului vor fi donate oamenilor nevoiași în preajma sărbătorilor de iarnă. Intrarea la acest eveniment va fi liberă. Târgul e pe Str. Sfânta Vineri nr.4, sector 3, Bucureşti.

***

Christmas fairs' Marathon

Timp de 26 de zile, de la Sfântul Andrei până aproape de Ajunul Crăciunui, în spatele Palatului Șuțu, la Universitate, se adună expozanți de handmade, modă și accesorii, delicatese, cosmetice bio, vintage și antiques din toată țara. Târgul Christmas fairs' Marathon vă așteaptă pe Strada Toma Caragiu Nr.3, lângă Metrou Universitate, vis-a-vis de Cinema Pro, de pe 28 noiembrie pe 23 decembrie de la ora 12 la ora 20.

Intrarea e liberă.

***

Sfântul Nicolae la Muzeul Țăranului

Zeci de meșteri din toate zonele țării vin la târgul de la Muzeul Țăranului cu cele mai frumoase și mai arătoase lucruri pe care le-au meșterit peste an. Faimoși olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, țesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari... La marele Târg de Sfântul Nicolae, de vineri, 5 decembrie, până duminică, 7 decembrie, de la 10 dimineața la 6 după-amiaza puteți admira și cumpăra: ii, podoabe, opinci, cergi, scoarțe, coșuri de nuiele, căuce, străchini, oale de sarmale, jucării, icoane, pristolnice, blide, marame, ibrice, mobilier pictat, carafe, chimire, curele, genți, alambicuri, blidare, copăițe, sărărițe, furci, pipernițe, găvane, lingurare, cavale, păretare, lăicere, ștergare, lăzi de zestre, catrințe, cămăși, fote, cahle, clopoței, zurgălăi, sorcove, turtă dulce, cozonaci, mere, miere, plăcinte, cofeturi, țuică, vin, măști, linguri, fluiere, ocarine, împletituri din pănușe, oale, scăunașe...

și câte și mai câte.

Preț bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenți, pensionari)

***

Târgul de Economie Socială Chance for Life

Centrul Comercial AFI Palace Cotroceni, Bulevardul Vasile Milea nr. 4, Sector 6, București, găzduiește ediția din acest an a târgului de economie socială organizat de Fundația Chance For Life. Înainte de Sfântul Nicolae, pe 5 decembrie, între orele 10:00 - 20:00 puteți cumpăra cadouri și decorațiuni de Crăciun, felicitări, bijuterii și multe alte produse confecționate manual de persoane din grupuri defavorizate, și veți putea afla povestea din spatele fiecărui obiect. Mai mult, vă puteți confecționa propriile decorațiuni de Crăciun în cadrul atelierelor handmade destinate atât copiilor cât și adulților.

***

targuri-craciun

Handmade FAIR @#selfie

Vă așteaptă pe 13 și 14 Decembrie, între orele 13:00 și 18:00, pe Gabroveni, 16 într-un cadru boem, cochet și intim realizat atât de creațiile unor oameni pasionați de artă, design cât și de băuturile calde ce așteaptă să fie împărție cu cele mai bune prietene.

Veți găsi expozanți de o reală unicitate și calitate; bijuterii vindecătoare, vestimentații cu aer parizian, ținute office, ținute casual, rochii elegante, selecții unicat de pantofi, genti, poșete.

***

Bazarul de Crăciun IWA (International Women's Association of Bucharest)

E un eveniment filantropic care are loc la Romexpo, Pavilionul C3, pe 7 decembrie, între orele 10:00 – 17:00, şi reuneşte comunitatea internaţională din Bucuresti, în beneficiul mai multor cauze sociale.Evenimentul este organizat de IWA, Asociaţia Internaţională a Femeilor din Bucureşti, organizaţie non-guvenamentală, non-profit, fondată în 1978.

Pe lângă strângerea de fonduri, Bazarul de Crăciun înseamnă explorarea diversităţii  culturale a tuturor ţărilor prezente şi oferă o ocazie unică reprezentanţilor nationalităţilor care locuiesc în România de a fi împreună.

Peste 40 de Misiuni Diplomatice îşi vor prezenta tradiţiile culturale, muzica, dansul, costumele şi produsele tradiţionale de Crăciun.

***

targuri-craciun2

Bucharest Christmas Market 2014

Din 29 noiembrie până la 28 decembrie 2014 în Piața Universității și Parcul Cișmigiu

Aflat la cea de-a treia ediție, Bucharest Christmas Market, organizat de Primăria Capitalei reprezintă târgul oficial de Crăciun al Bucureștiului. În fiecare an, pe lângă componenta tradițională, reprezentată de cele o sută de căsuțe cu produse și obiecte de artă românești, Bucharest Christmas Market are și o importantă componentă socială.

Campania „Daruiește, fii mai bun! Și tu poti fi Moș Crăciun” se va desfășura în parteneriat cu Asociația SOS Satele Copiilor România. Municipalitatea a pus la dispoziția Asociației SOS Satele Copiilor o căsuță la târgul de la Universitate, unde vizitatorii pot sprijini SOS Satele Copiilor România cumpărând o carte cu povești pentru copii - „Vrajă, vis, Valentina și-un dichis”.

 

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod