"Oda artificialului"

Joi, 15 mai, de la ora 20.00, are loc la Centrul National al Dansului Bucuresti premiera spectacolului de dans "Oda artificialului". Coregrafie Maria Baroncea.
Joi, 15 mai, de la ora 20.00, are loc la Centrul National al Dansului Bucuresti premiera spectacolului de dans "Oda artificialului". Coregrafie Maria Baroncea.

"Cand eram mica puteam sa fiu copac. Acum vreau sa pot sa fiu mica. Informatii putine inseamna contexte putine. Pana la urma fara aceste lucruri chiar crezi ca poti sa fii copac. Exista o asociere a informatiilor care creaza contexte. In spectacole, de obicei, incercam sa redam contexte logice in concordanta cu ceea ce stim din viata sau incercam sa creem noi contexte, sa le ducem mai departe.
Spatiul scenic este un loc bun pentru astfel de incercari. Este la fel ca mine cand eram mica, nu are informatie, contexte, este neutru.

Cate contexte inventeaza copiii?
Eu aveam trei prieteni imaginari de care nu stia nimeni. Eram pe rand fiecare dintre ei, aveam trei vieti noi, trei corpuri noi, trei experiente noi, trei contexte noi.

Viata noastra e construita din contexte, construite in mare parte de altii, de ceilalti, indepartate, dar care au legatura cu tine, pentru ca trebuie sa tii cont de ele.
Actiunile mele, vorbesc despre mine si sunt citite in cadrul acestor contexte." Maria Baroncea

Coregrafie si interpretare:

  • Maria Baroncea
  • Eduard Gabia
  • Florin Flueras

Muzica: Fugazzi
Light design : Catalin Nicolescu
Proiect finantat de CNDB in coproductie cu deSingel (Belgia)

Maria Baroncea este absolventa a Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" si a UNATC - sectia Coregrafie. A participat la ateliere de dans contemporan conduse de Milli Bitteli, Mark Tompkins, Nuno Rebelo, Ivan Wolfe, Laura Simi, Damiano Foa, Vera Mantero, Andrew Harwood.
A lucrat cu coregrafii Frankfurter Kuche, Mihai Mihalcea, Manuel Pelmus. Beneficiara a burselor Internationales Tanzfest Berlin Tanz im August si danceWeb - Festivalul International Impustanz - Viena.

Premiera spectacolului de dans "Oda artificialului"
Joi, 15 mai, ora 20.00
Centrul National al Dansului - Sala Ronda
Spectacol invitat in cadrul "Amprenta" - Mihai Mihalcea
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod