Noaptea in galerii de arta si ziua la muzeu



Lectie de educare a gustului culinar


Duminica, 25 mai 2008, de la ora 11:00, Rosemary Barron (Marea Britanie), Director al Oxford Gastronomica, autoare de carti de educatie culinara, Presedinte al Asociatiei Internationale a Profesionistilor Artei Culinare (IACP) va sustine o lectie practica de educare a gustului culinar in cadrul Targului Taranului Roman din Piata Amzei.

Platforma educationala si de comunicare "Targul Taranului Roman", organizata in parteneriat de Grupul de Initiativa "Radu Anton Roman" impreuna cu Convivium Slow Food Turda, te invita sa participi duminica, 25 mai 2008, ora 11:00, la Targul Taranului Roman din Piata Amzei, Bucuresti, la o lectie practica de educare a gustului culinar, cum sa ne bucuram de piata produselor traditionale si cum sa folosim beneficiile biodiversitatii.

Lectia de educare a gustului culinar va fi sustinuta de Rosemary Barron (Marea Britanie), Director al Oxford Gastronomica, autoare de carti de educatie culinara, Presedinte al Asociatiei Internationale a Profesionistilor Artei Culinare (IACP).

Dupa succesul din decembrie 2007, se relanseaza piata producatorilor, realizata pentru prima data in Romania in cadrul proiectului Targului Taranului Roman.
Organizatorii, Grupul de Initiativa Radu Anton Roman si Primaria Sectorului 1 al Capitalei, au anuntat programul pentru editia 2008: din 10 aprilie pana in 26 octombrie, la fiecare sfarsit de saptamana, sambata intre 10:00 - 17:00 si duminica, intre 8:00 - 14:00, in Piata Amzei.

Targul Taranului Roman urmareste redefinirea conceptului de piata, prin aducerea in acelasi loc a producatorilor de produse traditionale romanesti si a consumatorilor. Fata de o piata obisnuita, in acest loc vom putea sta de vorba direct cu producatorii pentru a afla de la ei povestea produselor, ce traditii locale pastreaza iar consumatorii isi pot reaminti gustul specific al alimentelor traditionale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod