Noaptea albă a filmului românesc la București

Pentru că a avut succes în anii trecuți, „Noaptea albă a filmului românesc” a ajuns anul ăsta la a patra ediție. Vineri, 20 septembrie, spectatorii vor putea vedea în mai multe

Pentru că a avut succes în anii trecuți, „Noaptea albă a filmului românesc” a ajuns anul ăsta la a patra ediție. Vineri, 20 septembrie, spectatorii vor putea vedea în mai multe cinematografe din Capitală câteva filme celebre mai vechi și mai noi.

Printre ele „Poziția copilului” (regizor: Călin Peter Netzer), premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin și desemnat să reprezinte România la Oscar în 2014, „Sunt o babă comunistă!” (regizor: Stere Gulea), este al doilea film al anului, cu Luminița Gheorghiu.

Sau „Și caii sunt verzi pe pereți” (regizor: Dan Chișu) , o poveste tragi-comică despre iluzia îmbogățirii în România. În programul pe care-l puteți urmări aici mai figurează filmele: „Buletin de București” - care împlinește 30 de ani de la lansare, „Tatăl fantomă”, „Moromeții” sau „Un film cu o fată fermecătoare”.

Ediția din acest an îi va celebra pe Luminița Gheorghiu, Margareta Pâslaru și Nae Caranfil. Spectatorii sunt așteptați la proiecțiile de film românesc la: Cinema Studio, CinemaPRO, Cinema Elvira Popescu, Muzeul Naţional al Tăranului Român, Parcul Herăstrău, Club Control, Dianei 4 și Biblioteca Centrală Universitară Carol I.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod