Muzica, targ si teatru pentru joi

Weekend-ul se apropie cu pasi repezi, dar mai important decat atat, in acest sfarsit de saptamana sarbatorim dragostea.

Weekend-ul se apropie cu pasi repezi, dar mai important decat atat, in acest sfarsit de saptamana sarbatorim dragostea. Despre acest lucru vom vorbi in continuare, dar si despre un concert bun sau despre o piesa de teatru de calitate.


Si, pentru ca tot a venit vorba despre concerte, joi, incepand cu ora 21.00, in 100 Crossroads, are loc HOT CLUB DE BUCHAREST (jazz manouche). Hot Club de Bucharest este, la ora actuala, singura trupa de jazz manouche din Romania. A fost infiintata in primavara anului 2008 de catre Malin Cristache, lider-ul trupei. Trio-ul este format din: Malin Cristache - chitara, Emilian Florentin Gheorghe - chitara, Andreas Aron - contrabas. Ritmul si energia acestui tip de jazz duc imediat ascultatorul in atmosfera perioadei interbelice.

Stil muzical aparut in Franta anilor '30, creatie a chitaristului Django Reinhardt, jazz-ul manouche si-a primit numele dupa denumirea nomazilor francezi si este definit de combinatia inedita de chitara acustica, vioara si contrabas in ritmuri swing.

Intrare 15 lei.

Nu uita ca se apropie Ziua Indragostitilor. Special pentru tine, la ceainaria Rendez-Vous din Centrul vechi (Str. Nicolae Tonitza nr. 6) se organizeaza prima editie a Targului "Fara fum".

Targul este dedicat in special adeptilor unei vieti sanatoase si isi propune sa creeze o atmosfera intima in care fiecare vizitator sa poata savura un ceai fierbinte si aromat, in timp ce alege cadoul pentru persoana draga.

Targul are loc in perioada 11-14 februarie 2010, intre orele 10:00-20:00.

Produse disponibile la targ:

  • peste 150 de sortimente de ceai
  • prajituri de casa & briose
  • accesorii pentru ceai – cutii, filtre, ceainice, cescute
  • ciocolata si dulceturi BIO
  • bijuterii cu cristale Swarovski
  • produse hand made
  • cosmetice naturale
  • carti
  • decoratiuni.


La finalul targului va avea loc o tombola cu produse ale participantilor.

Fiecare client va primi din partea casei un ceai aromat.

Conform denumirii targului, fumatul este strict interzis pe toata durata acestuia.

Si, la final, iti propun ca in ziua de joi sa mergi sa vezi o piesa de teatru care se joaca la Opereta.

Este vorba despre "Voievodul tiganilor", care incepe la ora 19.00.

Ne aflam intr-un tinut din sudul imperiului austro – ungar in prima jumatate a secolului al XVIII-lea. Dupa un lung si nedrept exil, reintors la castelul stramosilor sai, baronul Sandor Barinkay are neplacuta surpriza sa-si gaseasca proprietatea complet ruinata. Deteriorarea provocata de timp, ploi si vanturi a fost desavarsita si prin "binevoitoarea" contributie a bogatului porcar Zsupan, a carui proprietate se invecineaza cu castelul baronului. Ca dreapta si eficienta despagubire pentru tot ceea ce a "imprumutat", Zsupan ii ofera lui Barinkay mana frumoasei sale fiice, Arsena. Numai curiozitatea il va face pe Barinkay sa accepte traditionala "vedere".
Insa, refuzat de capricioasa Arsena inainte ca macar sa isi fi formulat cererea in casatorie, Barinkay se retrage suparat sa-si petreaca noaptea intre zidurile ruinate ale castelului sau.

Destinul, poate, ca recompensa pentru tot ce a patimit, ii scoate in cale pe tanara tiganca Saffi. Fermecat de frumusetea ei, Barinkay se indragosteste pe loc si o cere de nevasta. Casatoria se va face cu acordul intregii comunitati a tiganilor, care-l va aclama pe Barinkay ca voievod al lor. Razboiul vine sa tulbure vietile tuturor. Eroii nostri, raspanditi pe campul de lupta, se vor revedea intr-un fericit final, in care fiecare isi va gasi perechea dorita.
 Durata spectacolului: trei ore (cu o pauza).

10 Februarie 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod