Marti si miercuri, dezbateri si proiectii la ICR

Pentru marti, 24 iunie si miercuri, 25 iunie, Institutul Cultural Roman a pregatit doua evenimente culturale inedite: "Arte martiale - 'Stara' natiunii", o dezbatere cu Sorin Tara...
Pentru marti, 24 iunie si miercuri, 25 iunie, Institutul Cultural Roman a pregatit doua evenimente culturale inedite: "Arte martiale - 'Stara' natiunii", o dezbatere cu Sorin Tara, moderata de Erwin Kessler, si proiectia filmului "Konyec" (Ungaria, 2006), in regia lui Gabor Rohonyi.

"Arte martiale - 'Stara' natiunii"


In luna iunie, Artele Martiale dezbat starea natiunii impreuna cu Sorin Tara (n. 1975), agent provocator cu minte diabolica, mana sigura si tusa groasa, coborat dinspre Transilvania spre Bucuresti cu alaiul sau pestrit de viziuni distopice, blasfemii si pozne.


Rapsod virulent dar jubilatoriu al dez-in-Cintarii Romaniei, S. Tara ne va (ori se va) pune la Arte Martiale in fata unei dileme: ori noi stam rau de vedem (si) bine, ori S. Tara sta bine de vede (doar) rau?

Sau, dimpotriva, binele si raul sunt - in mod egal - simple (d)efecte de viziune, iar ceea ce conteaza este doar proliferarea exuberanta a unui imaginar in continua stare de fierbere, spumegand ornamental pe o scena a divertismentului multilateral deversat? O intalnire de teapa si sfada cu Sorin Tara, marti 24 iunie 2008, la Arte Martiale, sediul ICR din Aleea Alexandru 38, Bucuresti. Moderator: Erwin Kessler

"Arte martiale - 'Stara' natiunii"
Marti, 24 iunie, ora 18.00
Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru nr.
38, Bucuresti)

"Konyec"


Miercuri, 25 iunie, de la ora 20.00, la sediul Institutului Cultural Roman, va fi proiectat filmul "Konyec" (Ungaria, 2006), in regia lui Gabor Rohonyi.

Cinefilii din Bucuresti vor avea astfel ocazia sa (re)vada productia care a obtinut Premiului Publicului la Festivalul Filmului European 2008. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman in parteneriat cu Centrul Cultural al Republicii Ungare. Filmul va fi prezentat de criticul Alex. Leo Serban.

O comedie cu cei mai adorabili talhari pensionari din istoria cinematografiei. Povestea de dragoste dintre Emil si Hedi a inceput in urma cu 50 de ani, in podul unui conac.
Daca la inceput duc o viata monotona si lipsita de emotii, linistea singuratatii le este brust perturbata de perceptorii care suna la usa pentru recuperarea datoriilor. Asa ca Emil, trecut de 70 de ani, o ia din loc in cautarea unor castiguri rapide. Amabil si calm, jefuieste primul oficiu postal care-i iese in cale. Urmatoarea tinta este o statie de benzina, dar deja are un cuplu de detectivi pe urmele lui.

"Konyec" - Ungaria, 2006
105 minute
Comedie

Regia: Gabor Rohonyi
Scenariul: Balasz Lovas
Cu: Keres Emil, Földi Teri, Schell Judit, Schmied Zoltan

Gabor Rohonyi (n.1966) si-a inceput cariera ca proiectionist, apoi a fost asistent de regie.
Filmul "Konyec", debutul sau in lung metraj, a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun film si Premiul publicului la Saptamana filmului maghiar, 2007.

"Konyec" - Ungaria, 2006
Miercuri, 25 iunie, ora 20.00
Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 38, Bucuresti)
Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod