Mâine mergem la Jazz in the City

Avem jazz de calitate şi nu ne mai trebuie altceva. Let's jazz, baby!

Avem jazz de calitate şi nu ne mai trebuie altceva. Let's jazz, baby!

Festivalul Jazz in the City


Pe 12 noiembrie, orele 20.00, la Sala Palatului, vor concerta trei câștigători ai premiului Grammy: Damian Drăghici, unul dintre cei mai de succes români în afara graniţelor ţării, Diane Schuur, dublă laureată a premiului Grammy şi Eddie Daniels, clarinetistul de renume mondial care, la sosirea în România a făcut o destăinuire publică: mama sa este româncă. Biletele au preţuri între 80 şi 200 roni şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (online de pe www.eventim.ro şi prin distribuitorii Eventim: Sala Palatului, reţeaua de magazine Germanos, Orange, Vodafone, Domo şi Librăriile Humanitas).

Damian Drăghici şi naiul în muzica de jazz
Aşa cum a promis, Damian Drăghici, se întoarce la nai: “La concertul Jazz in the City” voi prezenta o premieră absolută şi sper să vă placă sunetul: naiul în muzica de jazz – mai exact, “bebop”.

O a doua premieră este că voi cânta la primul nai electric construit special pentru mine. Am lucrat de mult la ideea asta şi în sfârşit este gata”, mărturiseşte Damian Drăghici, care revine în România după un an de zile petrecut în SUA, unde a înregistrat şi încă înregistrează piese pentru noul sau album de jazz, având ca invitaţi speciali: Michel Camilo, Stanley Clarke, Bob Mintzer, Russell Ferrante, Vinnie Colaiuta, Dave Weckl, Luciana Souza.
Jazz-ul a fost pasiunea lui Damian încă din adolescenţă şi visul lui de a studia şi învăţa jazz la nai s-a concretizat în câştigarea unei burse complete la prestigiosul Colegiu de muzică Berklee din Boston din Statele Unite ale Americii, unde a studiat Jazz performance, colegiu pe care l-a absolvit în anul 1997 cu “Magna cum Laudae”.
Mai multe informaţii despre Damian Drăghici: http://www.jazzinthecity.ro

Diane Schuur şi întoarcerea la rădăcinile jazz-ului
Diane Schuur vine la Bucureşti cu “Some Other Time”, un album produs de casa de discuri Concord în 2008.
În cadrul concertului Jazz in the City, artista va interpreta împreună cu DIANE SCHUUR QUARTET format din: Diane Schuur - voce, pian, Randy Porter - pian, Scott Steed - bas şi Reggie Jackson la tobe. Diane consideră “Some Other Time” ca o declaraţie sigură cu privire la angajamentul în faţa tradiţiei jazz-ului şi influenţa acestuia asupra sensibilităţilor ei artistice: "Acest album este cu adevărat despre întoarcerea la baza rădăcinilor mele în jazz", declara Diane. "Nu este vorba de faptul că le-am abandonat complet, dar au fost câteva ocolişuri de-a lungul drumului".
Mai multe informaţii despre Diane Schuur: http://www.dianeschuur.com/

Eddie Daniels: de la Mozart la Charlie Parker
Eddie Daniels este genul de muzician rar întâlnit, la fel de talentat la jazz cât şi în muzica clasică, care excelează pe ambele planuri, cu o virtuozitate nemaiîntâlnită.
În mâinile lui Eddie Daniels, muzica lui Mozart poate fi la fel de atrăgătoare ca cea a lui Charlie Parker, iar un concert mixt poate fi o experienţă plină de satisfacţii pentru ascultători. Ambiţia cea mai înaltă a lui Eddie Daniels este ca muzica sa să ajungă la cât mai mulţi oameni, iar audienţa, atât pentru muzica clasică, cât şi pentru jazz să se lărgească şi în acelaşi timp să dărâme zidurile dintre aceste genuri muzicale.
“Foarte puțină lume știe asta: mama mea este româncă. Când eram mic, vorbea cu mine în românește” a fost una dintre primele mărturisiri făcute de Eddie Daniels după ce, pentru prima data în viață, a călcat pe tărâm românesc.
Mai multe informaţii despre Eddie Daniels: http://www.eddiedanielsclarinet.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod