Lansarea cartii "De ce el? De ce ea?" de Monique Fradot

Editura Elena Francisc Publishing te invita miercuri, 19 martie, in Magazinul Diverta din Plaza Mall, la evenimentul de lansare a cartii "De ce el? De ce ea? Forta vindecatoare a cuplului" de Monique Fradot in prezenta autoarei. Lansarea va fi insotita de o sesiune de autografe.

Editura Elena Francisc Publishing te invita miercuri, 19 martie, in Magazinul Diverta din Plaza Mall, la evenimentul de lansare a cartii "De ce el? De ce ea? Forta vindecatoare a cuplului" de Monique Fradot in prezenta autoarei. Lansarea va fi insotita de o sesiune de autografe.

Vor mai participa Elena Francisc, editor, psiholog si psihoterapeut alaturi de Profesor Universitar Dr. Mihaela Minulescu, psiholog, Presedinte al Asociatiei de Psihologie Analitica. Pe 21-23 martie Monique Fradot va anima un work-shop sub egida ATT (Asociatia de Terapii Transpersonale): "Forta vindecatoare a cuplului".

"De ce el? De ce ea? Forta vindecatoare a cuplului" de Monique Fradot

Un cuplu inseamna intalnirea intre doua fiinte care se aleg una pe alta. Sunt alegerile noastre intru totul constiente? Nu exista oare, in ceea ce ne fascineaza la celalalt, speranta inconstienta ca el ne va completa cumva, ne va vindeca ranile si ne va repara trecutul?

Dezvaluind povestile de iubire ale catorva cupluri, unele obisnuite iar altele cu totul iesite din comun, Monique Fradot si Daniele Chines s-au aplecat asupra originilor adanci ale iubirii, care coboara dincolo de ceea ce suntem - sau credem ca suntem - in acest moment.

Iubirea este fundamentul insasi al fiintei, care-si gaseste expresia cea mai obisnuita in atractia irezistibila fata de "celalalt".

In mod inconstient ne alegem oglinzi, jumatati complementare. Iar alegerea urmeaza mecanisme cosmice al caror sens este, in cele din urma, vindecarea. In marea intalnire a iubirii venim cu o istorie a noastra, cu rani adanci, nevindecate. Iubirea este procesul fabulos al vindecarii fiintei prin care, pana la urma, lucreaza Dumnezeu. De aceea, uneori, iubirea doare. De fapt, dureroasa este confruntarea cu noi insine, pentru ca oglinda iubirii este necrutator de sincera. Iubind cu adevarat, ne dezvaluim asa cum nu am facut-o niciodata, iar acest lucru nu este deloc usor, caci presupune o abandonare de sine.

Aceasta carte demonteaza mecanismele suferintei, aratandu-ne adevarul despre relatie.

Fiind constienti de faptul ca celalalt este o oglinda a noastra insine, ce decidem? Sa mergem mai departe urmandu-ne destinul, catre vindecarea ranilor trecutului? Sau abandonam, renuntand in fata suferintei? Cheia consta in intelegerea dansului sublim al cuplului, intre durere si extaz, intre separarea si unificare. Prin intermediul cartii gasim unul dintre drumurile catre intelegere. Si deci, catre vindecare. Iubirea este cea mai perfecta terapie, caci originile ei sunt divine.

Monique Fradot

Monique Fradot este psiholog si psihoterapeut. Este profesor si formator in Franta, Belgia, Canada si SUA. Este creatorul unui centru de terapie in nordul Frantei, unde lucreaza cu grupuri dar si formeaza specialisti in problemele cuplului. A creat deasemenea o serie de abordari originale in terapia sexuala si gestionare afectiva, printre care si metoda "vindecarii prin prezent".

"Prezentul ne vindeca" este o terapie transpersonala bazata pe constientizarea etapelor de evolutie interioara, pe fluiditatea emotiilor, sexualitate si genealogie.

In 1971 primul sau copil moare la nastere si doliul va fi lung si dificil. Incepe o terapie completa si diversa, face diferite stagii de pregatire care sa ii permita sa isi reconstruiasca "o casa interioara". In 1988 isi va pierde si sotul care moare intr-un accident de masina. Doliul pe care il va tine il considera "magnific". Calatoreste timp de un an deschizindu-se catre alte culturi: Antile, Asia si America de Nord. Din 1990 se instaleaza in Normandia unde infiinteaza centrul de terapii ATAMENVI: "Atachement, Amour, Energie Vitale".

Lansarea cartii "De ce el? De ce ea? Forta vindecatoare a cuplului" de Monique Fradot
Marti, 19 martie, ora 11.00
Magazinul Diverta din Plaza Mall Bucuresti

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vizoli mariana pe 30 Apr 2010, 12:52
    cartea De ce el, de ce ea?

    Cum as putea sa comand aceasta carte?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod