La Carturesti se lanseaza "Cadaverosimil"

Lansarea de carte va consta intr-un spectacol de teatru/performance pus in scena de trupa act1book1. In cadrul acestuia, tinerii regizori...
Lansarea de carte va consta intr-un spectacol de teatru/performance pus in scena de trupa act1book1. In cadrul acestuia, tinerii regizori (Andrei Grosu si Ioana Petre) propun un concept de "lectura vizuala" - experimentarea procesului de trecere de la litera si cuvant la imagine si senzatie prin mixed media. Dupa spectacol, ramai la Afterhours cu ceai si muzica mixata de Rusu si Flore.

Cel mai bine primit roman de pana acum al lui Toby Litt, "Cadaverosimil" vine cu o po­ves­tire para-politista londoneza alerta, pe alocuri sur­prinzatoare, despre consecintele unui dublu omor planuit sa aiba loc intr-un restau­rant cu aspect de morga de lux, care insa reu­seste numai pe jumatate: Lily si Conrad sunt im­puscati cu cate trei gloante chiar la masa.
Daca ea moare pe loc intr-o baie de sange, analizata apoi cu precizie de autopsier, el supra­vie­tuies­te, grav ranit.

Dupa ce se re­pune pe picioare, Conrad li se substituie poli­tistilor, despre care crede ca nu fac mare lucru pentru a elucida moartea fostei actrite in ascen­siune cu care fusese logodit, si porneste o an­cheta perso­na­la, infruntand o serie de indivizi brutali ce il urmaresc si vor sa-l opreasca, secreto­mania politiei, hartuirile jurnalistilor, conso­landu-se de pierderea iubitei cu prietena cea mai buna a acesteia, dar si cu mama ei, in incer­carea de a afla mai multe amanunte pe care numai femeile pot sa le stie despre ea, hartuin­du-i el insusi pe cei doi actori pe care-i banu­ieste ca l-ar fi angajat pe asasin - totul ca sa inteleaga de ce si cum, pentru ca apoi sa se poata raz­buna pe masura.
Dar povestirea, scrisa ca un scenariu de film, ii rezerva chiar lui un final-surpriza pe masura. (www.carturesti.ro)

Lansarea volumului "Cadaverosimil" - Toby Litt
Joi, 4 septembrie, ora 19.00
Libraria Carturesti, subsol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod