Jazz și filme, în aer liber, de azi până duminică

Bucharest Jazz Festival începe azi, printr-un eveniment special organizat la Hanul Gabroveni (în Centrul Istoric), mai exact cu vernisajul expoziției de afișe poloneze, dedicate uneia dintre cele

Bucharest Jazz Festival începe azi, printr-un eveniment special organizat la Hanul Gabroveni (în Centrul Istoric), mai exact cu vernisajul expoziției de afișe poloneze, dedicate uneia dintre cele mai mari colecții private din lume, având ca temă afișul polonez de jazz. Conţine 72 de postere din perioada 1956-2013, care vor fi prezentate de însuși colecționarul lor, domnul Krzysztof Dydo.

[caption id="attachment_1482" align="aligncenter" width="640" caption="Julia Huelsmann Quartett"][/caption]

Tot în spațiul expozițional al Hanului Gabroveni, în perioada 2-6 iulie, vor avea loc lansări de carte și disc de jazz, proiecții de filme, dezbateri și colocvii pe teme de interes pentru lumea muzicii jazz. Jazz on Film este numele sub care se vor proiecta filme ce înfățișează viața și evoluția artistică a unora dintre cele mai marcante personalități ale jazzului: Cecil Taylor, Paul Bley sau Richard Oschanitzky.

Concertele live ale artiștilor invitați pe scena din Piața George Enescu în perioada 2-6 iulie, promit să ofere publicului spectacole totale, în care arta improvizației se îmbină armonios cu sunetele atât de expresive ale muzicii jazz.

Intrarea la evenimentele Festivalului anual de Jazz București este gratuită. Ca să aflați programul și să vă sincronizați cu aparițiile pe scenă ale artiștilor preferați, verificați site-ul festivalului.

Cinema în aer liber la Muzeul Ţăranului din Bucureşti

Forumul Cultural Austriac prezintă, împreună cu ambasadele Austriei, Germaniei şi Elveţiei, filme din spaţiul de limbă germană. În perioada 3 – 5 iulie vor fi prezentate câte un film artistic din fiecare ţară, iar pe 6 iulie filme de scurt metraj din toate cele trei ţări.

Toate filmele vor rula în germană cu subtitrare în engleză. Filmele de scurt metraj sunt parţial fără dialoguri.
În caz de vreme nefavorabilă, filmele vor fi difuzate în sala de cinema a Muzeului Ţăranului.

Deschiderea festivă a cinematografului de vară are loc pe 3 iulie, la ora 20.00, cu o mică recepţie. În zilele de 4, 5 şi 6 iulie filmele vor fi difuzate începând cu ora 21.15.

PROGRAMUL ŞI FILMELE:

3 iulie, 20:00: LESSONS OF A DREAM, Germania, 2011
În anul 1974, un profesor care a studiat la Oxford importă într-o şcoală de băieţi fotbalul, un joc până atunci total necunoscut în Germania şi aduce astfel într-un mediu conservator nu doar un nou tip de sport, ci şi metode de educaţie mai libere.

4 iulie, 21:15: HIGH PERFORMANCE, Austria, 2014

Rudi poartă costume, Daniel merge cu bicicleta.

Aşa diferiţi cum sunt cei doi fraţi, ei sunt interesaţi totuşi de aceeaşi femeie. Din motive diferite, aşa cum va realiza curând Nora. O comedie care aprofundează ideea de loialitate, familie şi manipulare.

5 iulie, 21:15: TEMPO GIRL, Elveţia, 2013

Tânăra pretinsă scriitoare Dominique Piepermann trăieşte o viaţă instabilă în Hipster-Community a Berlinului. Atunci când editorul îi respinge manuscrisul pe motiv că nu este suficient de autentic , Dominique se refugiază împreună cu vânzătorul de Kebab Deniz într-o vale uitată a Alpilor Elveţieni, iar trăirile de acolo vor fi sursa de inspiraţie pentru un roman cu adevărat bun.

6 iulie, 21:15: Şase filme de scurt metraj din Germania, Austria şi Elveţia.


dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod