Ja Rule si multe altele, in Bucuresti

Te intrebi ce faci vineri? Pentru inceput iti spun ce nu trebuie sa faci.
Te intrebi ce faci vineri? Pentru inceput iti spun ce nu trebuie sa faci. Nu trebuie sa te gandesti ca maine te duci la birou, nu trebuie sa-ti faci discursul pentru sedinta de maine si, mai mult decat atat, nu trebuie sa te simti obosit, pentru ca s-a terminat saptamana si tu trebuie sa te relaxezi, sa te distrezi, sa te simti bine.

Ai nevoie de cateva idei de distractie? Suntem la dispozitia ta.

Asadar, vineri, 11 decembrie, ai intalnire cu Ja Rule in Turabo Society Club. Nascut in Queens pe 29 februarie 1976, rapperul Ja Rule a cantat alaturi de multi alti cantareti rap pana in anul 2000. De cand s-a lansat in cariera solo a lansat sapte albume, avand vanzari de peste 20 de milioane de discuri in intreaga lume:Venni Vetti Vecci, Rule 3:36, Pain Is Love, The Last Temptation, Blood In My Eye, R.U.L.E, The Mirror(2008).

Intrarea este libera, iar distractia garantata, asa ca nu rata.

Un alt eveniment la care poti participa, la sfarsit de saptamana, este targul de produse traditionale, Ziua Terra Madre.
Din meniu, nu lipsesc carnati de casa afumati, uscati sau proaspeti, de vita, de ramator sau de oaie, toba, lebar, afumaturi si slanina, cas, urda, branza de burduf in coaja de brad din Rucar, telemea, branza framantata, branza cu nuca, cu ardei si busuioc, branza cu ardei si usturoi, cu chimen si cu piper, paine plamadita din grau de frunte si coapta in cuptor, vin din struguri culesi pe luna plina, sarmale de post sau de dulce fierte in curte, la pirostrii, de-o socacita din Maramures, zacusca de vinete si de hribi, placinte de mere, de dovleac, de branza, siropuri de brad, de afine, de capsune, de merisoare, de zmeura, dar si dulceturi de fragi, de mure sau de papadie de prin cuhniile moldovenesti, cozonaci cu rahat, stafide, cacao si nuca, poale-n brau cu branza dulce, rulouri cu branza sarata si marar, placinta cu mar, chec, ciocolata de casa, nuga cu miere si nuca, serbeturi unul mai gustos si mai aromat decat altul pricomigdale numai cu miere si nuca, fara faina, covrigi mici si turta dulce…

Nu lipsesc nici lingurile de lemn si lingurarele, oalele, strachinile si gavanele, masutele pentru framantaturi si copaitele, sararitele si pipernitele.
Evenimentul are loc la Muzeul Taranului Roman.

La capitolul concerte, in Suburbia, de la ora 21.00, canta Bucium. Formatia tocmai ce a terminat filmarile pentru videoclipul piesei "Maria". Actualmente Bucium se afla in studio unde lucreaza la noul lor material discografic intitulat "Miorita".

Conform siteului lor oficial, toate piesele sunt create in jurul mitului mioritic, iar albumul isi propune o alta abordare a acestui mit, complet diferita de cea bine cunoscuta publicului neavizat, abordare pe care au impartasit-o insa personalitati precum Simion Florea Marian, B.P.Hasdeu, Mircea Eliade, Lucian Blaga, Dumitru Staniloaie.

Piesele albumului "Miorita au fost primele compuse de catre trupa Bucium, inaintea celor care au fost prezente pe albumul Voivozii, lansat anul trecut la A&A Records.
Albumul Miorita va contine 13 piese (din care 3 bonusuri) iar pe 11 decembrie veti putea asculta cateva.

La final, dar nu in cele din urma, te anuntam ca, in aceeasi zi, are loc o lansare de carte la Libraria Humanitas, din Auchan. Incepand cu ora 18.00, editura Cartex lanseaza cartea "Dictatura gastronomica" a lui Constantin Bacalbasa, impreuna cu Cristian Tabara.
10 Decembrie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod