Însemnările unui nebun, la București

Luna februarie debutează teatral cu clasici ruși în București. Nu știu câți dintre voi l-ați văzut  pe Marius Manole în „Inimă de câine”, de Bulgakov - rol care mie mi-a rămas la

Luna februarie debutează teatral cu clasici ruși în București. Nu știu câți dintre voi l-ați văzut  pe Marius Manole în „Inimă de câine”, de Bulgakov - rol care mie mi-a rămas la inimă de ani de zile - dar acum aveți ocazia să-l vedeți într-o altă piesă care-i va pune cu siguranță în valoare talentul: „Însemnările unui nebun”,  de Nikolai Gogol.

ArCuB anunță astfel un nou proiect teatral în regia lui Felix Alexa, cu Marius Manole și violonistul Alexander Bălănescu.

Avanpremiera spectacolului va avea loc la sala din Str. Batişte nr. 14, la 1 februarie, ora 20.00 şi va fi urmată de alte 4 reprezentaţii în 2, 3, 7 şi 8 februarie, de la ora 20.00.

Spectacolul „Însemnările unui nebun” vă propune să fiţi martorii unei confesiuni rare: poveştile pline de candoare ale unui nebun, care-şi exprimă dragostea şi frustrările cu umor şi o înţelepciune pe care doar suferinţa o poate descoperi într-un suflet chinuit. Treptat, în mintea personajului principal, capătă contur o lume în care totul este posibil.

Privitorii asistă astfel la spectacolul fuzionării a două lumi, cea reală şi cea imaginară, fiind martori ai întregului proces de instalare a nebuniei. Trăirile dramatice ale funcţionarului confuz, care se îmbină armonios cu situaţiile comice, născute din diferenţele majore dintre realitate şi perceperea ei, fac din „Însemnările unui nebun” un spectacol unic, în timpul căruia publicul trece printr-o varietate de stări: de la empatie şi compasiune, până la amuzament sau revoltă.

Biletele se găsesc la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr.

14) şi online pe bilete.arcub.ro.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod