In weekend, ai parte de expozitii captivante

La sfarsit de saptamana, te invitam sa alegi intre doua expozitii interesante, care te vor destinde si iti vor dezvalui noi perspective ale artei contemporane. Ai de ales intre "Culorile Feminitatii"...

La sfarsit de saptamana, te invitam sa alegi intre doua expozitii interesante, care te vor destinde si iti vor dezvalui noi perspective ale artei contemporane. Ai de ales intre "Culorile Feminitatii", o expozitie care abordeaza tema frumusetii feminine in mod inedit, deschisa publicului vizitator pana la sfarsitul lui octombrie si "Drumul", o expozitie de pictura semnata Gelu Costea si organizata in incinta magazinului cultural Carturesti.

"Culorile feminitatii"

Elite Art Gallery a inaugurat pe data de 9 septembrie expozitia "Culorile Feminitatii". Organizata intr-un spatiu neconventional, expozitia abordeaza tema frumusetii feminine dintr-o perspectiva putin obisnuita pentru vizualul contemporan.

Nu este vorba despre frumusetea "absolutizata", standardizata in dimensiuni fixe, canonizata de specialistii in imagine sau consacrata de prezenta in articole sau pe sticla.

Dimpotriva, lucrarile expuse aduc in prim-plan frumusetea naturala, greu de sugerat in cuvinte.

Este un tip de frumusete aparte, la crearea careia participa nu doar atributele subiectului feminin surprins in diverse ipostaze, cat impresia pe care contemplarea lui o lasa asupra artistului-creator.

Expozitia cuprinde nuduri, portrete, lucrari de pictura si grafica semnate de artistii plastici Vitalie Butescu, Ion Draghici, Ana Ruxandra Ilfoveanu, Corneliu Ionescu, George Mircea, Marilena Murariu, Virgil Parghel, Mihai Sarbulescu si Mariana Vesa - noua pictori cunoscuti si apreciati, noua tehnici diferite de reprezentare a aceleiasi teme: frumusetea corporala feminina.

Expozitia "Culorile feminitatii" poate fi vizitata pana la sfarsitul lunii octombrie, cu programare telefonica la 021.315.65.11 sau prin e-mail la alexandru.mircea@eliteart.org.


Program: Luni-Vineri (orele 10-18)
         Sambata (orele 10-14)
Elite Art Gallery, Str. Constantin Noica, nr. 134, Int.1

Gelu Costea - "Drumul"

"Drumul" lui Gelu a constat intr-o continua experienta de intelegere a picturii; un drum greu si bolovanos in care, precum "arcana nebunului" de Tarot, atitudinea lui aminteste de realitati opozante pe care o stradanie sisifica il obliga a le concilia.

Intre realitatea palpabila a materiei si instabilitatea universului interior, conditie tragica a existentei umane, Gelu nu cauta si nici nu gaseste pentru simplul fapt ca in el exista dimensiunea extraordinara a credintei crestin-ortodoxe.

Timpul ii trebuie in intregime pentru a se intelege; are amintiri telurice in formula compozitionala, galerii subterane camuflate prin decorativul conceptiei si etalarii, uimiri in fata redescoperirii procedurilor artei postmoderne; amuzament nu exista in compozitiile sale pentru ca nu-l intelege nici in cotidian, il mimeaza uneori si apoi se intreaba la ce foloseste; cu atata candoare suna intrebarea asta ca ramane sa-ti raspunzi de unul singur; daca poti sau daca mai vrei, pentru ca, intre timp, ii dai dreptate lui!

Cand vorbesti cu Gelu, nu exista nimicuri de comentat pentru ca tot ceea ce traieste sau traiesc cei din jur sunt pentru el situatii fundamentale ale vietii, au un inteles care trebuie patruns, studiat si acceptat, astfel incat, respectul pentru viata si stradania de a fi, a celuilalt, se imprima in dialog ca o stare normala a existentei oamenilor.

Gelu Costea - "Drumul"
1-15 septembrie
Libraria Carturesti

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod