"Focus: Ecology" la Centrul Ceh

Centrul Ceh te invita joi, 17 aprilie, de la ora 18.30, la o discutie despre parcurile nationale si naturale din Romania si riscurile la care acestea sunt supuse, datorita legislatiei si nepasarii
Centrul Ceh te invita joi, 17 aprilie, de la ora 18.30, la o discutie despre parcurile nationale si naturale din Romania si riscurile la care acestea sunt supuse, datorita legislatiei si nepasarii proprietarilor.

Drepturile si indatoririle proprietarilor de terenuri din parcurile nationale

Conform statisticilor RNP, in 2005 in structura de proprietate a parcurilor nationale si naturale din Romania predomina, ca proprietar, statul roman cu 78%, urmat de primarii cu 11%, restul de 11% fiind detinut de persoane fizice, obsti si scoli.


Aparitia Legii nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, si alte masuri adiacente au modificat complet aceasta situatie incepand din 2006, de cand predomina proprietatea privata si cele mai multe parcuri nationale pot suferi modificari majore.

Acest lucru poate deveni amenintarea principala a ariilor naturale protejate daca nu se vor lua masuri la nivel national pentru acordarea de subventii proprietarilor ce detin terenuri in arii naturale protejate.

Focus: Ecology (Un program Centrul Ceh si Asociatia Kogayon)
Joi, 17 aprilie, ora 18.30
Centrul Ceh
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod