"Fior d'amor in Bucuresci"

"Fior d'amor in Bucuresci" - romantica poveste de dragoste pe muzica Bucurestilor de odinioara - este unul dintre spectacolele speciale ale Teatrului Masca...

"Fior d'amor in Bucuresci" - romantica poveste de dragoste pe muzica Bucurestilor de odinioara - este unul dintre spectacolele speciale ale Teatrului Masca. Reprezentatia readuce pe scena Bucurestiul de odinioara, Micul Paris ce palpita de viata si de frenezie in anii dintre cele doua razboaie mondiale.

Prin regie si scenariu (Mihai Malaimare), prin costume sugestive (Sanda Mitache), prin bronzul de pe fetele actorilor (care aminteste de statuile vechi) si muzica, spectacolul ne introduce intr-o lume aparte, o lume plina de farmec si savoare.

In Bucurestiul de altadata se iubea mult, se iubea pasional, oamenii simteau ca timpul nu mai are rabdare cu ei, vorba lui Marin Preda, si incercau sa nu ramana datori vietii.

Indiferent daca erau domni sau servitori, plateau tribut iubirii. Spectacolul de la Masca se constituie ca un omagiu adus deopotriva iubirii si Bucurestiului.

"Bucuresti 1930! Micul Paris isi traieste fiecare clipa cu pasiune. Din mahala si pana la sosea, viata palpita cu frenezie. Se iubeste mult in Bucuresti, trasurile nu mai prididesc sa duca doamnele si domnii, domnisoarele si artistii la bataia de flori de la sosea. In toate restaurantele, in toate carciumile rasuna odele inchinate femeii, iubitei, lunii si stelelor.

Pensionarele stabilimentelor Crucii de Piatra, baietii care striga in gura mare "Universul", lustragiii, politaii, pierde-vara, floraresele, elevele de pension, servitoarele geloase ca niste viespi, flasnetarii, boemii toti danseaza, canta, umplu la refuz gradinile de vara ca sa asculte glasul unei viori sau salile de cinema ca sa-si revada idolii.
Bucuresti 1930!

Undeva, la portile Orientului un oras ca un ecou al marilor capitale. Orgolios, nepasator, ca un tanar fara griji, in anii' 30, Bucurestiul fredona cu o rar intalnita bucurie. Femeia, eterna poveste sub balconul careia se zicea ca serenada este cea dintai si cea din urma. Bucuresti 1930! Timpuri care au fost." Mihai Malaimare (www.masca.ro)

"Fior d'amor in Bucuresci" - prezentat de Teatrul Masca
Vineri, 20 iunie, ora 19.00
Scuar Coltea (iesire metrou Universitate)
Regia: Mihai Malaimare
Scenografia: Sanda Mitache

Sursa foto: www.masca.ro 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod