Festivalul Filmului Francofon

Festivalul din acest an se bucura de prezenta realizatorului roman Nae Caranfil care in editia speciala "Carte Blanche a..." isi va prezenta filmul "Restul e tacere" sau felul in care o tara - a lui, in acest caz - merge in intampinarea unei noi arte: cinematografia.  
 
Daca s-ar spune ca, din punct de vedere stilistic, exista o cinematografie francofona, ar fi fals si exagerat in acelasi timp; si totusi, la filmele turnate sau produse pe "planeta" Francofoniei pot fi reperate, cu usurinta, toate acele ingrediente care le confera un caracter specific si care le si diferentiaza de celelalte productii.   
 
Avand ca tema "Intalnirea" - fie ea umana, interculturala, etica sau geografica - al saselea Festival al Filmului Francofon reuneste filme din 12 tari care vor fi prezentate in cadrul a 18 proiectii speciale.
(www.culture-france.ro)
 
"Restul e tacere" ("Le Reste est silence") de Nae Caranfil
Romania, 2007, 2h20
In cadrul "Carte blanche a... Nae Caranfil"
In prezenta regizorului, care isi va prezenta filmul si va raspunde intrebarilor din public.
Inceputurile cinematografiei romanesti - filmul lui Nae Caranfil vorbeste despre turnajul primului film de lung metraj romanesc, "Independenta Romaniei" de Aristide Demetriade, realizat in 1912.  
In limba romana, subtitrat in franceza.

 
Festivalul Filmului Francofon - "Carte blanche a... Nae Caranfil"
Miercuri, 12 martie, ora 20.00
Sala Elvira Popescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod