Eu nu sunt, dar nu mă deranjează dacă tu ești gay

Aproape jumătate dintre români (45%) nu vor să aibă un coleg homosexual, sunt deranjați de ideea de a avea un medic de familie sau ca profesorul copilului să aibă alte orientări sexuale decât

Aproape jumătate dintre români (45%) nu vor să aibă un coleg homosexual, sunt deranjați de ideea de a avea un medic de familie sau ca profesorul copilului să aibă alte orientări sexuale decât „cele normale”. Și mai mulți sunt cei care se indignează dacă văd doi bărbați ținându-se de mână pe stradă sau sărutându-se. Acestea sunt rezultatele unei cercetări făcută de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), la începutul acestui an.

Românii discriminează și o fac la fel ca în urmă cu câțiva ani când am intrat în UE.

Deschiderea către Europa nu ne-a deschis și mințile. Suntem în continuare tributari unor prejudecăți care spun că bărbatul e capul familiei, iar femeia trebuie să se ocupe de treburile gospodăriei.

Totuși, și în această țară se desfășoară deja de ani de zile, în luna iunie, Parada Gay. Săptămâna asta le aparține lor, acestei comunități tăcute, așa cum o caracterizează Csaba Ferenc Asztalos, președintele CNCD. Ca să mai schimbe ceva din percepția asta marcată de discriminare, Loredana a acceptat să fie ambasadoarea campaniei „Eu sunt! Tu?”, pentru constituirea comunității LGBT - lesbiene, gay, bisexuali și transgenderi.

Loredana va participa (alături de alte personalități mai degrabă străine decât din România) și la marșul diversității.

Indiferent în care jumătate dintre români vă aflați - cea tolerantă sau cea care nu-și dorește să dea mâna cu un homosexual - sunteți bineveniți la oricare dintre manifestările din program. Cine știe, poate jumătatea intolerantă își schimbă la un moment dat percepțiile, dacă ajung la concluzia că a fi homosexual, lesbiană, transgender sau bisexual nu e nici o perversiune, nici un păcat, ci pur și simplu un mod de viață ca oricare.

Marșul propriu zis va avea loc sâmbătă, 30 iunie, între orele 17.00 - 19.00, pe traseul Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei - metrou Izvor.

Dar până atunci, în fiecare zi se întâmplă câte ceva. Conversații despre iubire miercuri și joi, concerte în Club Control, piesa de teatru ROGVAIV, sâmbătă seara la MNAC, sau filmul „Anii tăinuți”, duminică, la Muzeul Țăranului Român. Găsiți programul complet aici.

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod