Doamnelor, nu vă întindeți

E o vorbă populară care spune că atunci când te întinzi de fapt ai avea chef de sex, dar nu despre asta e vorba în postarea care urmează, ci despre faptul că exercițiile statice de

E o vorbă populară care spune că atunci când te întinzi de fapt ai avea chef de sex, dar nu despre asta e vorba în postarea care urmează, ci despre faptul că exercițiile statice de întindere, pe care oamenii le fac înainte de sport, nu sunt deloc benefice așa cum se credea până acum. Au descoperit niște cercetători din Croația, după cum informează The New York Times, că mușchii nu au nevoie să se dezmorțească înainte de sport, sau oricum nu prin acest gen de întinderi.

Dacă vă întindeți precum fata din imagine, și vă atingeți timp de 30 de secunde laba piciorului, asta nu va face decât să vă slăbească puterea din mușchi, spune studiul amintit.

Ba chiar cercetătorii au măsurat și cu cât scade puterea mușchilor după astfel de exerciții de întindere: cu 5,5 % mai puțină putere în mușchi au sportivii care fac exerciții statice de întindere de 90 de secunde.

Persoanele care au participat la studiul comparativ, făcut pentru a determina beneficiile întinderii înainte de exercițiile sportive, au declarat că după întinderi s-au simțit mai slăbiți și mai lipsiți de echilibru. Goran Markovic, profesor la Universitatea din Zagreb, spune că întinderea statică are același efect asupra mușchilor și tendoanelor ca și asupra unui elastic.

Dacă îl întindeți prea mult se slăbește, îți pierde proprietățile și devine inutil.

Cercetătorii recomandă totuși exercițiile de încălzire dinamice, prin care mușchii să fie puși în mișcare treptat prin diverse exerciții ușoare, după care să se crească treptat intensitatea exercițiilor. Așadar, doamnelor, nu vă întindeți, pentru că nu e cum zice vorba aia populară, ci e posibil să ajungeți precum elasticul slăbit de prea multă folosire ;)

Mai multe de și despre mine pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod