"De vorba cu... evreii" la Muzeul Taranului Roman

Muzeul Taranului Roman, Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania si Centropa va invita joi, 27 martie, de la ora 17.00, in Sala Foaier si apoi la Clubul Taranului, la prima seara culturala din seria "Povestea vecinilor"

Muzeul Taranului Roman, Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania si Centropa va invita joi, 27 martie, de la ora 17.00, in Sala Foaier si apoi la Clubul Taranului, la prima seara culturala din seria "Povestea vecinilor" cuprinsa in proiectul PUZZLE. Vom sta "De vorba cu... evreii" care vin sa ne spuna povesti de viata, sa ne arate fotografii vechi si crochiuri ale Tiei Peltz, sa cante si sa ne trateze cu mancaruri traditionale.

Bucurestiul cuprinde diversitatea Europei la ea acasa.

Romani, germani, armeni, evrei, maghiari, turci, francezi, greci, rromi, bulgari, italieni, aromani si multi altii au dat forma Bucurestiului de ieri si de azi. Din martie, Muzeul Taranului Roman le-a rezervat cate o seara in care vor veni cu tot ce au ei mai bun si mai frumos de aratat.

Program:

La Sala Foaier, de la ora 17.00:

Deschiderea expozitiei "Martori evrei ai unui secol romanesc. Fotografii si povesti din interviurile Centropa". Aceasta expozitie are la baza o cercetare inceputa in Romania in anul 1997, de Edward Serotta (fotograf, scriitor si producator de film), directorul Centropa.

Pornind de la filmul documentar a aparut ideea unui proiect de conservare pe suport digital a amintirilor si fotografiilor comunitatilor evreiesti din Europa Centrala si de Est.

Expozitia, compusa din fotografii de familie ale batranilor evrei din Romania, isi propune sa reconstituie viata evreiasca asa cum a fost inainte de al doilea razboi mondial, in timpul razboiului si dupa acesta pana astazi. Fiecare fotografie este insotita de o scurta poveste, spusa de membrii familiei ramasi in viata sau chiar de cei din imagini.

Vor lua cuvantul reprezentanti ai Centropa si CSIER (Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din Romania).
Expozitia va fi deschisa pana pe 14 aprilie, de marti pana duminica, de la 10:00 la 18:00.

Intrarea libera.

La Clubul Taranului, de la 17.30:

  • Expozitie de crochiuri ale pictoritei Tia Peltz;
  • De vorba cu Dr. Aurel Vainer, presedintele FCER, despre comunitatea evreilor din Romania si cu Anca Ciuciu, cercetator CSIER, care ne va plimba prin cartierele evreiesti de altadata din Bucuresti;
  • Teatru cu Roxana Guttman si Rudy Rosenfeld, actori la Teatrul Evreiesc de Stat, care vor citi Interviu cu Rosenblum, de Ephraim Kishon, scriitor, dramaturg, regizor si autor evreu de satira;
  • Muzica evreiasca cu Grupul vocal MENORA;
  • Degustare de mancaruri traditionale evreiesti.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod