De ce au femeile șoldurile mai mari - expoziție la Antipa

Expoziția „The human body” vine pentru prima dată în România, și va fi găzduită de Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” în perioada 22 martie-30 iunie. Puteți

Expoziția „The human body” vine pentru prima dată în România, și va fi găzduită de Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” în perioada 22 martie-30 iunie.

Puteți vedea cu ocazia asta peste 200 de exponate - corpuri umane reale, care, prin disecțiile la nivelul organelor și țesuturilor oferă o perspectivă unică, tridimensională și fidelă, asupra a ceea ce se află sub pielea noastră. Expoziția este un eveniment produs de GForce ExhibitionS și a fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, pe unde s-a mai plimbat: la Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.

Expoziția își propune să schimbe modul în care vizitatorii percep corpul uman, oferind vizitatorilor o șansă unică de a-și privi organismul prin ochii unui chirurg și de a „experimenta” o incursiune vizuală în interiorul corpului uman. Nu in ultimul rând, scopul expunerii este și acela de a-i determina pe vizitatori să-și respecte organismul, acordând atenție felului în care aleg să trăiască.

Cu un bilet care costă între 30 și 50 de lei – în funcție de vârsta vizitatorilor și ziua vizitei – veți putea să aflați în cele nouă galerii ale expoziției informații anatomice precum: de ce strănutăm,  de ce sunt șoldurile femeii mai mari decât ale bărbatului, unde se află cele mai mici oase în corpul nostru, care sunt efectele fumatului pasiv asupra fertilității, care mușchi sunt mai puternici, cei ai femeii sau ai bărbatului, care este rolul placentei, unde se găsește vertebra Atlas în corpul nostru, dar tendonul lui Ahile, ce este o scanare TC, de câte ori respirăm, în medie, pe minut, care e colesterolul bun și care rău? și tot așa.

E bine de știut, pentru cei mai slabi de inimă, că acolo vor vedea chiar corpuri umane reale, donate de un laborator, după ce cadavrele respectivilor, care au murit din cauze naturale, nu au fost revendicate.

Institutul care le-a conservat cercetează o tehnică pentru conservarea corpurilor umane, furnizând exponate școlilor de medicină, dar și vizitatorilor muzeelor, în scop educațional.

Țesutul uman este conservat definitiv prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid. Rezultatul final este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat definitiv până la nivel celular. Tehnica permite prezentarea corpului uman în toată complexitatea lui: sistemul osos, muscular, nervos, circulator, digestiv, etc. Procesul de transformare a unui corp uman într-un exponat plastinat poate dura mai mult de un an.

Biletele s-au pus deja în vânzare, iar dacă le cumpărați până la 21 martie beneficiați de o reducere de 20%. Copiii cu vârste mai mici de 7 ani pot intra gratis. Expoziția „The Human Body” se deschide pe 22 martie 2013 și va putea fi vizitată până la 30 iunie 2013, zilnic de marți până duminică inclusiv, între orele 10.00 – 20.00.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod