De 1 Decembrie vezi Bucureștiul din Turnul de apă și artă

Dacă anul trecut nu ați reușit să ajungeți la Revelionul organizat de Make a Point pentru inaugurarea picturii de pe Turnul de apă și artă, neapărat să vă faceți timp anul ăsta, ca să

Dacă anul trecut nu ați reușit să ajungeți la Revelionul organizat de Make a Point pentru inaugurarea picturii de pe Turnul de apă și artă, neapărat să vă faceți timp anul ăsta, ca să prindeți inaugurarea piesei de rezistență a proiectului - scara din jurul turnului. Marea inaugurare va avea loc duminică, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, începând cu ora 13.00.

Așadar, după ce veți fi înghețat la parada militară, veniți în Pantelimon, la sediul Make a Point din Postăvăria Română (strada Morarilor nr.

2), la un ceai, o cană cu vin fiert și o tură de urcat 170 de trepte, câte numără scara din jurul Turnului.

Turnul de apă al Postăvăriei Române este o construcție industrială care încă își mai îndeplinește funcția de bază, aceea de a crește presiunea în sistemul de alimentare cu apă din zonă. În 2012 el a fost subiectului unui concurs artistic, finalizat cu pictarea Perdelei verzi (lucrare a artistului româno-libanez Daniel Georges) pe partea superioară a turnului. Pictura a fost aleasă de locuitorii Bucureștiului, prin vot, și a fost dezvelită în noaptea de Revelion.

În vara acestui an a demarat construcția scării elicoidale, care va permite de acum accesarea turnului atât pe exterior – ceea ce oferă o panoramă spectaculoasă a orașului de la 30 de metri înălțime – cât și pe interior – prin crearea unui spațiu atipic de expunere artistică.

Iar la inaugurare veți avea ocazia să experimentați pe pielea voastră o expoziție inedită, vizuală și acustică (pusă în operă de artiștii Suzana Dan, Cătălin Crețu și Șerban Jipa).

Scara este rezulatul unei colaborări artistice româno-spaniole. A fost proiectată de o echipă mixtă de arhitecți – Miruna Stoicescu și Santos e Garcia – și „înșurubată” de o echipă de muncitori români din Craiova, sub directa îndrumare a unui inginer spaniol.

***

După inaugurare, turnul va fi la dispoziția oricărui curios.

Vizitarea este gratuită, dar va fi posibilă pe bază de programare prealabilă la adresa point@makeapoint.ro.

Proiectul „Turnul de apă și artă” este derulat de Asociația culturală Make a Point, cu sprijinul ING Bank România, AFCN și Apa Nova.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod