Dans, circ si teatru

Incepe acest weekend cu spectacolul de dans "Still", de la Centrul National al Dansului. Sambata te reintorci in lumea copilariei si intri in "Padurea fermecata" de la Circul Globus, iar duminica...
Incepe acest weekend cu spectacolul de dans "Still", de la Centrul National al Dansului. Sambata te reintorci in lumea copilariei si intri in "Padurea fermecata" de la Circul Globus, iar duminica ai "Intalniri" cu Dragos Huluba si Violeta Totir.

Spectacol de dans "Still"


"Daca privim printr-o fereastra (a autobuzului), un cadru urmeaza altuia, o imagine se multiplica, strabatuta de o linie fina, mazgalind incet privirea. Azi, lumea in podul palmei. O lume nemiscata, paralizata in miscarea ei compulsiva. Daca trecem de la fereastra la a citi un ziar peste umarul cuiva, pare ca intram intr-o lume. De ce suntem atat de atrasi de aceasta extra meditatie ce rezoneaza la fel de aproape de noi ca si faptele; 'lumea' in stiri.

De ce trebuie sa privim in lectura celuilalt pasager/pasagerului de langa noi? Distragerea atentiei/absenta? Ruptura? Ce aduce plimbarii de dimineata aceasta dezmembrare temporara, reciproca a corpului si ochiului? Nu exista un motiv. Nu exista o explicatie pentru care acest lucru se intampla. No reason when it's incapable of bringing any necessary piece of puzzle into the set motion of morning passenger. Sau poate. Un mic accident, o scurta intruziune ce declanseaza caderea din miscare. Ne place sa credem ca posibilul este (este nevoie de puncte de suspensie pentru ca gandul sa poata continua)

Un mic accident. Unul grav ne-ar lasa pe toti intinsi pe paviment, facand infinita distanta dintre corpul numarul unu intins langa corpul numarul doi.
Ceea e face posibilitatea incremenita, este punctul nostru de pornire. Punctul de suspensie, nu a rupe o bucata din lume ci a rasturna o lume in sine." Bojana Bauer

Cu:

Bojana Bauer,
Thomas Conway,
Pedro Gomez Egana,
Erik Houllier,
Brynjar Bandlien.

"Still"
Vineri, 30 mai, ora 20.00
Centrul National al Dansului Bucuresti - Sala Ronda
Directie artistica: Brynjar Bandlien

"Padurea fermecata"


"Padurea fermecata" este un spectacol feeric, situat la un nivel artistic comparabil cu cele mai stricte standarde mondiale.

Ciucureii veseli, trupa de comici ce a castigat Premiul Simpatia la cea de-a VIII-a editie a Galelor Circului, sunt gata sa porneasca in cautarea nemuririi sufletului, un tel nobil, dar care ii poate purta prin cele mai ascunse locuri ale Padurii fermecate. Cum nimic nu este usor in viata aceasta, demersul lor este in permanenta urmarit de trei ursitoare interpretate de Anca Sigartau, Maria Buza si Liana Lungu.

Unul dintre cele mai bine ascunse secrete ale Padurii femecate va fi dezvaluit tuturor celor prezenti in sala, si anume dresura de tigrii siberieni prezentata de Mioara si Adrian. Sase animale superbe, dar extrem de periculoase, impreuna cu dresoarea lor, se vor afla la momentul adevarului, iar aici trebuie subliniat faptul ca Mioara este prima femeie din Romania, care, dupa mai mult de 15 de ani, intra in manej sa lucreze cu feline.

Aparenta docilitate si comportamentul de pisici domestice sunt numai niste caracteristici inselatoare, caci dupa cum bine se stie, pisica blanda zgarie rau. Tigrii siberieni au un caracter agresiv si tocmai de aceea nu multi dresori se incumeta sa lucreze cu prea multe exemplare din aceasta specie, la un loc. In completarea listei cu atractii din Padurea fermecata vin dresorii Jochen Krenzola (Germania) cu o multime de rase de papagli tropicali si unicul exemplar de vultur plesuv dintr-un circ, din Europa, Sandrine Le Bris (Franta) - dresura de ponei, acrobatii leganului, numarul aerian pe esarfe, cel de maini in maini echilibristica piramidala si triplul trapez.

"Padurea fermecata"
Sambata, 31 mai, ora 15.00
Circul Globus

"Rencontres" ("Intalniri")


"Rar un asemenea spectacol in lumea teatrala de azi, un comentariu fin asupra dragostei, cu un umor rafinat, marca sigura a unui talent inteligent" (Dan Puric)

"Este o mare bucurie acest spectacol conceput cu debordanta fantezie de Dragos Huluba si Violeta Totir, in care se dezbate cu haz si sensibilitate dragostea, ilustrand situatiile legate de iubire fara sprijinul cuvantului..." (Ileana Lucaciu)

Distributia:

Dragos Huluba
Violeta Totir

"Rencontres" ("Intalniri")
Duminica, 1 iunie, ora 19.30
Teatrul Constantin Tanase, Sala Rapsodia
Scenariul si regia: Dragos Huluba si Violeta Totir
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod