Cum vorbești cu copilul despre droguri

Dacă îl controlezi, o să se ascundă. Dacă nu îl lași liber, o să se revolte. Dacă îl obligi la o discuție, o să-ți închidă ușa-n nas. Dacă ești părinte și nu vrei ca într-o bună

Dacă îl controlezi, o să se ascundă. Dacă nu îl lași liber, o să se revolte. Dacă îl obligi la o discuție, o să-ți închidă ușa-n nas. Dacă ești părinte și nu vrei ca într-o bună zi să fii concediat de către propriul copil, mergi la un curs de parenting.

„Cum să modelăm valorile copiilor noștri - Despre droguri” este cel mai nou workshop organizat de Atelierele de parenting, de data asta destinat atât părinților cât și adolescenților. Psihoterapeutul Eugen Hriscu, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști români în tratarea dependențelor, va fi gazdă la acest curs, care se va desfășura sâmbătă, 18 mai, de la ora 9.30, în sediul Parentime de pe strada Siriului nr.

42-46, sector 1.

Participanții pot învăța că sfaturile eficiente trebuie susținute de informații și că valorile se împărtășesc încă de când copilul este foarte mic, atunci se pun bazele unei relații sănătoase pentru adolescență.

Pentru că adolescenții știu deja, probabil, unele lucruri despre droguri - dar parte din ele pot fi incomplete sau total false – este esențial ca părinții să fie informați astfel încât în cazul unor discuții cu copiii să poată argumenta rațional de ce ar trebui să spună NU drogurilor.

Mai ales că atunci când cineva spune NU drogurilor, spune NU unui stil de viață, prietenilor și colegilor.

Workshop-ul „Cum să modelăm valorile copiilor noștri - Despre droguri” furnizează informații complete despre droguri și despre efectele lor, și îi ajută pe participanți să-și însușească tehnici de comunicare cu copilul. Informații despre modalitățile de înscriere pentru părinți și adolescenți găsiți pe site-ul organizației.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod