Cum poți slăbi în două minute cât altele în 30

Două minute de sprint vă pot ajuta să ardeți caloriile precum 30 de minute de gimnastică, aceasta este descoperirea pe care o pretinde un studiu publicat în Jurnalul american de Sport, Nutriție

Două minute de sprint vă pot ajuta să ardeți caloriile precum 30 de minute de gimnastică, aceasta este descoperirea pe care o pretinde un studiu publicat în Jurnalul american de Sport, Nutriție și Metabolism, citat ieri de Time Magazine.

Concret, s-a făcut un experiment pe opt studenți care au fost rugați să aleagă: două minute de alergat rapid de trei ori pe săptămână, timp de șase săptămâni sau câte 30 de minute de exerciții elaborate la sală, în același interval? Apoi li s-a măsurat tuturor nivelul de oxigen consumat în timp respectivelor exerciții și după.

Unde nivelul de oxigen consumat indica de fapt viteza metabolismului.

Chiar dacă în timpul exercițiilor, nivelul de oxigen consumat în cele 30 de minute de exerciții era mai mare decât în timpul celor două minute de sprint, per total, după 24 de ore, consumul ajungea aproape să fie identic la toți subiecții studiului, indiferent cât timp făcuseră sport. Ceea ce îi face pe autorii studiului să pretindă că a face două minute de efort intens este echivalent cu o jumătate de oră de aerobic, în materie de ars grăsimile.

Până când studii mai profunde vor fi făcute pe această temă, merită reținut că dacă nu aveți timp să mergeți jumătate de oră sau o oră la sală, de trei ori pe săptămână, puteți să ardeți același număr de calorii doar urcând rapid niște scări sau făcând un sprint în jurul clădirii de birouri, chiar într-o pauză de lucru.

Cele două minute de mișcare rapidă și intensă vor conta în arderea grăsimilor la fel cât ar fi jumătatea aia de oră de aerobic de care ziceți că nu aveți timp.

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod