Cum poți plăti amenda de circulație auto prin telefon

Dacă v-ați grăbit să vă întoarceți din vacanță la lucru și ați apăsat accelerația mai mult decât era permis, probabil că acum căutați un ghișeu al administrației locale unde să

Dacă v-ați grăbit să vă întoarceți din vacanță la lucru și ați apăsat accelerația mai mult decât era permis, probabil că acum căutați un ghișeu al administrației locale unde să achitați amenda de circulație primită. Vestea bună e că de câteva zile s-a lansat o aplicație de telefon prin care puteți face asta online. Nu, nu au făcut acest demers autoritățile publice, că nu le pasă lor de confortul plătitorului de taxe și amenzi.

Auto.ro a lansat, în parteneriat cu Libra Internet Bank, serviciul „Plătește amenda”, singura facilitate din România care permite plata amenzii de circulație auto, prin card bancar, direct din telefon.

Șoferii au posibilitatea să achite, oricând și oriunde s-ar afla, contravaloarea amenzii auto din aplicația Auto.ro.

Aplicația este utilă mai ales atunci când ne grăbim să plătim jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege, pentru care avem la dispoziție numai două zile lucrătoare de la data primirii procesului verbal de constatare a contravenției. Cu această aplicație amenda se poate plăti de oriunde și la orice oră.

Procesul de plată a amenzii auto din aplicația de mobil este simplu: completați datele procesului verbal, achitați prin card bancar și primiți confirmarea, respectiv dovada plății prin e-mail. Fiind în format electronic, dovada plății amenzii poate fi regăsită cu ușurință în caz de necesitate.

Platforma oferă utilizatorului posibilitatea să aleagă localitatea de domiciliu (domiciliul fiscal) către care va face plata.

Singurul minus pe care-l văd deocamdată aplicației este faptul că nu trimite automat dovada plății și către poliția care a dat amenda. Întrucât, în bună tradiție austistă românească, bazele de date fiscale ale numeroaselor autorități românești nu sunt sincronizate, iar poliția nu află de la primărie că ați plătit amenda. De aceea e posibil ca în baza de date a poliției să figurați cu amenzi neplătite de ani de zile, dacă după ce le achitați nu trimiteți prin fax dovada că le-ați plătit. Așadar, chiar și cu această revoluționară modalitate de plată online, rapidă și mobilă, tot va trebui să printați dovada plății și s-o trimiteți prin fax (bătrânește) la secția de poliție de care aparține agentul care v-a amendat.

Dar, trebuie să ne bucurăm măcar de câștigul ăsta, după ce aceeași aplicație auto.ro a mai implementat cu succes alte metode de plată prin mobil: Rovinieta, RCA, Parcarea etc.

Serviciul de plată a amenzii de circulație este disponibil momentan în reședințele de județ din țară și în cele 6 sectoare din București. Într-o fază următoare, serviciul va fi extins la nivelul întregii țări.

***

Auto.ro oferă servicii utile oricărui șofer utilizator de smartphone, funcțional cu sistem de operare iOS sau Android:

  • Plăti auto: Amendă, Rovinietă, RCA, Parcare
  • Cerere Service: se primesc oferte de reparație a mașinii, Revizie sau ITP
  • Mașina mea: se primesc alerte atunci cand expiră Rovinieta, RCA, ITP, Casco, etc.
  • Locații auto (>30,000): benzinării, service-uri, spălătorii, vulcanizări, ATM-uri, etc.
  • Mașini noi și second hand: peste 20.000 de anunțuri.

Auto.ro app pentru Android: http://bit.ly/up-gplay

Auto.ro app pentru iOS: http://bit.ly/up-iPhone

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod