Concert Jean Racine

Institutul Francez din Bucuresti te invita joi, 20 martie, in Club A, la un concert sustinut de artistul senegalez Jean Racine.

Institutul Francez din Bucuresti te invita joi, 20 martie, in Club A, la un concert sustinut de artistul senegalez Jean Racine.

Jean Racine s-a nascut si a crescut in Senegal. Desi e pasionat de muzica inca din copilarie, cand a descoperit albumele cantaretilor Bob Marley, Tracy Chapman sau Cat Stevens, urmeaza o scoala de comert din Strasbourg dupa ce se stabileste in Franta. Cantecul si muzica sunt mijloacele de expresie ale lui Jean Racine al carui drum in viata e influentat de intalniri intamplatoare.

Cu o diploma in buzunar si cateva compozitii, pleaca la Paris, oras care il cucereste cu farmecul stradutelor sale si al locurilor mai putin umblate pe care le strabate pas cu pas, de nenumarate ori. Jean Racine descrie cu multa poezie evenimentul care-l marcheaza si care va da un nou curs vietii sale, zborul unui fluture care il calauzeste la intamplare, spre un cantaret care interpreta "No woman no cry" in fata unui public adunat in strada. Nu se va mai dezlipi de el pana la sfarsitul acelei seri si de atunci, isi lanseaza cantecele pentru cei care vor sa le asculte.

Un an mai tarziu, prin magia Internetului, Roy Music da peste inregistrari din cantecele lui si il ia sub aripa sa. De curand a inregistrat primul sau album "Ivre du son" intre New York si Paris, realizat de Henry Hirsch, producatorul lui Lenny Kravitz si al Vanessei Paradis, printre altii. Spectacolul pe care il va sustine la Bucuresti va demonstra ca francofonia se conjuga cu talent si modernitate.

Francophonie 2008 - Concert Jean Racine
Joi, 20 martie, orele 20.30
Club A (Str. Blanari nr.

14)
Intrarea libera

Sursa foto: www.culture-france.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod