Cea mai mare fiertură de scoici și raci la festivalul pescăresc (?)

Începând de azi, 20 martie, şi până miercuri, 25 martie, Parcul Naţional Lia Manoliu din sectorul 2 găzduieşte un mare festival pescăresc. Raci, scoici, pui de baltă şi toate soiurile de

pescarescÎncepând de azi, 20 martie, şi până miercuri, 25 martie, Parcul Naţional Lia Manoliu din sectorul 2 găzduieşte un mare festival pescăresc. Raci, scoici, pui de baltă şi toate soiurile de peşte vor fi pe tarabe în tot felul de rețete și combinații - zice comunicatul oficial trimis de organizator.

Adică de proprietarul restaurantului Taverna Racilor şi al Le Oac Oac bistro, care promite că va aduce la fața locului trei tone de scoici, o tonă de raci şi sute de kilograme de pui de baltă pe care bucătarii le vor prepara în cadrul festivalului.

Se pregătește, așadar cea mai mare fiertură de scoici din Europa. Țineți-vă respirația și mergeți la festival ca s-o vedeți, eventual gustați.

De ce sunt sceptică? Pentru că un astfel de festival cu aceiași organizatori cu pretenții a mai avut loc și în sectorul 4, cândva în 2013, și pentru mine personal a fost o dezamăgire. Marele festival al racilor a fost doar o gheretă amărâtă la care se vindea o porție anemică de raci nedecorticați la niște prețuri astronomice.

Iar cine a mai mâncat raci știe ce tevatură e să îi cureți și să rămâi cu o unghie de cărniță, câtă găsești în coada racului.

Dar poate că în doi ani de activitate or fi învățat să facă mai bine, așa că eu una o să le mai acord o șansă și o să-i vizitez în acest week-end. După pozele puse pe Facebook cel puțin pare că va fi altfel. O să vă spun după cum a fost.

Oricum, ca o  învățătură de data trecută ar fi faptul că la o astfel de manifestare poți să mergi și doar ca să pierzi timpul, nu e musai să fii pasionat de pește, pentru că sigur-sigur vor sfârâi grătarele în parc și cu alte soiuri de cărnuri.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod