Ce pisici facem în week-end-ul ăsta ploios?

Dacă e să ne luăm după prognoza meteo (și eu mereu îl cred pe Busu) în week-end-ul ăsta vine toamna aia urâtă, cu ploaie și frig. O vreme, deci, în care să nu dai afară din casă nici

Dacă e să ne luăm după prognoza meteo (și eu mereu îl cred pe Busu) în week-end-ul ăsta vine toamna aia urâtă, cu ploaie și frig. O vreme, deci, în care să nu dai afară din casă nici mâța, nici cățelul. Dar pe tine te poți da afară din casă. Mai ales dacă iubești animalele și-ți pasă de alea fără stăpân.

Cafeneaua cu pisici

Camera cu pisici, unul dintre cele mai frumoase proiecte de voluntariat născute în mediul online în 2012, reunește mai mulți iubitori de pisici care le salvează pe feline de pe străzi, le îngrijesc și le adăpostesc până când se găsește cineva să le adopte. Duminică, 5 octombrie 2014, între orele 13-19 la Morgan La Dud ( Piața Rosetti, str. Speranței nr. 7), Camera cu pisici se transformă în cafeneaua cu pisici. Ocazie minunată să petreceți ceva timp în compania iubitorilor de mâțe, să beți ceva cald, să cumpărați o sacoșă cu pisici sau o prăjiturică sau, de ce nu, să adoptați o pisică.

Camera cu pisici

Veți găsi acolo, așadar, următoarele: pisici în căutare de familii, sacoşe și ilustrații pisicoase, prăjituri și articole handmade. Cafeneaua e deja la cea de-a cincea ediție și este dedicată tuturor iubitorilor de pisici care doresc fie să adopte, fie să sprijine material activitatea Camerei cu Pisici.

Noutatea acestei ediții o constituie colaborarea cu o serie de artiști, care au realizat o colecție eclectică de ilustrații în ediție limitată, toate cu tematică felină: Aitch, Ileana Surducan, Saddo, George Roșu, Adrian Serghie, dear sender, Florin Pantilimon, Nu Zdru.
Dacă nu puteţi lua acasă o pisică, puteţi să vă implicati făcând donaţii, cumpărând sacoşe de pânză cu desene de George Roşu sau pisici ilustrate. De asemenea, veți găsi la eveniment obiecte handmade ale diferitor creatori din ţară şi prăjituri pregătite de voluntarele proiectului. Banii obţinuţi din vânzări vor fi utilizaţi pentru achitarea tratamentelor veterinare și îngrijirea până la adopţie a pisicilor din grija Camerei cu Pisici. Dacă doriți, puteți face și cadouri pisicilor, fie în hrană (umedă sau uscată), fie în obiecte (noi sau folosite) utile pisicilor: jucării, sisaluri, perne sau orice consideraţi ca le-ar face viața mai frumoasa până la adopție.
Camera cu Pisici - The Cat Room este un proiect de voluntariat înființat în ianuarie 2012, independent de orice asociaţie pentru protecţia animalelor, care până în prezent a avut în grija și a găsit familii pentru aproximativ 300 de pisici.
Scopul proiectului e nu doar de a salva pisici de pe strada, ci și de a încuraja iubitorii de animale să se implice efectiv în salvarea animalelor fără stăpân.

Clubul blănoșilor din Tunari

Clubul câinilor utilitari organizează tot în week-end (4-5 octombrie 2014), „Clubul Blănoșilor”, a III-a ediție. Va fi o manifestare cu degustări vegetariene, spectacol de dresură și multe codițe fericite cu stăpâni sau în căutarea unora. Sâmbătă seara petrecerea începe de la 22.00, cu cocktail-uri Scooby-Doo și Hello Kitty, care au creat motto-ul serii: „Come on your feet and leave in 4 paws”. Adică vii pe picioarele tale și pleci în patru labe, pentru cine nu vorbește limba lui Shakespeare:)

caine

Scopul evenimentului este tot de strângere de fonduri pentru cățeii încă neadoptați, pentru hrană, adăpost peste iarnă sau medicație.
Dacă iubiți câinii, dar nu vă permiteți unul, poate reușiți să susțineți un pic activitatea celor care se străduiesc să-i salveze.

Locul de desfășurare este Open Pub, în strada Tunari nr 65. Mai multe detalii aici.

Spectacol aeronautic pe Lacul Morii

Există și o alternativă pentru neiubitorii de patrupede. AeroNautic Show de sâmbătă, 4 octombrie, de pe Lacul Morii, de la ora 16.30. Este singurul festival AeroNautic care combină acrobaţiile aeriene cu cele nautice. Locul unde arta pilotajului aerian şi nautic îşi pune în practică valoarea prin aplicaţii demonstrative aeronautice.
Se pare că organizatorii sunt siguri că sâmbătă nu va ploua, deci e o ocazie să vedeți ceva interesant în aer și în apă. Intrarea e liberă.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod