Ce-i de făcut de 1 Mai la mare sau în București

În primul rând plajă, după cum ne amenință meteorologii. Apoi, dacă tot v-ați înghesuit pe autostradă sau pe trenuri până acolo, fie că petreceți și Paștele la pachet cu sărbătoarea

În primul rând plajă, după cum ne amenință meteorologii. Apoi, dacă tot v-ați înghesuit pe autostradă sau pe trenuri până acolo, fie că petreceți și Paștele la pachet cu sărbătoarea „muncitorească” sau nu, programul artistico-distractiv e divers și cam pentru toate gusturile.

Mașini de epocă și prezentări de modă

În staţiunea Mamaia petrecerile vor fi deschise în de parada maşinilor de epocă, la care vor putea fi admirate şi motociclete, maşini off-road şi de raliu, şi autobuze etajate, care se vor deplasa pe traseul Mangalia - staţiunile din sudul litoralului - Eforie Sud - Eforie Nord - Constanţa - Mamaia - Năvodari.

De asemenea, în perioada 1 - 5 mai va avea loc şi o expoziţie în aer liber, Expo Car Show „Conduceţi prudent", în faţa clubului Ego şi în parcarea acestuia, la care vor participa 15 branduri auto de top din România.

Tot în Mamaia vor fi organizate zeci de concerte, printre artiştii care vor evolua în cluburi fiind Pepe, DJ M.O.S., Cabron, Alex Velea, Corina, Amerie, Ruby, DJ Simon&Pascal, DJ Willy Monfret, iar între 3 şi 5 mai va fi organizat Festivalul de muzică electronică "The Mission 1st of May".

Mamaia va găzdui, în perioada 1 - 5 mai, şi FashionTV Summer Festival - eveniment de lansare a sezonului estival, la care se adaugă petreceri Fashion TV în cluburile de pe litoral, deschise special pentru această minivacanţă.

Şi în celelalte staţiuni de pe litoral vor avea loc diferite manifestări şi petreceri pentru turiştii care vor veni la mare în minivacanţa de 1 Mai. La Eforie vor fi organizate petreceri câmpeneşti, concerte de muzică pop, rock şi folclor, „crosul litoralului", dar şi un concurs de ciclism, în timp ce în Mangalia va fi organizat Festivalul Florilor, iar plaja dintre staţiunile Venus şi Saturn va găzdui concerte de muzică electronică.

Sursa

***

Statui vii și biciclete la București

Nici cei care rămân în București nu vor duce lipsă de divertisment. Teatrul Masca va invada Calea Victoriei cu statui vii, iar bicicliștii se întâlnesc în Parcul Izvor ca să pedaleze într-un marș de trei ore prin oraș.

„Umbre pe Calea Victoriei" este un omagiu adus Bucureştiului din alte vremuri, și va începe pe 1 mai la ora 19.00. Va fi totodată deschiderea festivă a stagiunii de vară.

Spectacolele de statui vivante, atât de îndrăgite de public, vor fi o componentă importantă a stagiunii în aer liber şi vor putea fi urmărite până în luna septembrie în parcurile bucureştene sau în turneele pe care Teatrul Masca le va avea în ţară. Parcul Herăstrău va găzdui o parte din evenimentele acestei veri: Târgul de Jucării, în luna mai, şi Festivalul Internaţional de Statui Vivante, la care vor participa în luna iunie laureaţi ai festivalurilor de renume din Europa.

Sursa

***

Marți, în ultima zi din luna aprilie, bicicliștii se întâlnesc în Parcul Izvor. Vor avea trei ceasuri bune...de biciclit prin Capitală și de socializat înainte și după plimbare. Locul de întâlnire și plecarea: Parcul Izvor, începând cu ora 19:00. Va fi ediția cu numărul 40, a 15-a din 2013.

Regulile stabilite de comun acord la ultima ediție rămân valabile și la ediția asta:
- Se vor respecta atât regulile de circulație cât și cele de bun simț, menținând totodată un comportament civilizat (prima bandă, lângă bordură, fără jigniri și fără scandal cu ceilalți participanți la trafic).
- Nu depășiți îndrumătorul (care stă în față și cunoaște traseul).
- Dacă vreți să vă retrageți pe parcursul turei, anunțați acest lucru.
- Citiți descrierea evenimentului și memorați traseul.
- Fiecare este răspunzător pentru el însuși.
- Recomandat: Cască, vestă reflectorizantă, lumini, cameră de rezervă, petice.

Sursa

***

Cu autobuzul decapotabil prin București

În caz că n-ați făcut-o până acum sau aveți musafiri străini de oraș, puteți să încercați și o plimbare cu autobuzul turistic cu etaj, care-și va relua cursele începând din 1 mai prin Capitală.

Linia va funcţiona între orele 10.00-22.00, pe un traseu cu o lungime de 15,4 km, ce cuprinde 14 staţii şi poate fi parcurs în aproximativ 50 minute: Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şos. Kiseleff şi Piaţa Presei.

Tarifele de transport pentru această linie sunt neschimbate: 25 lei/card, pentru adulţi şi 10 lei/card, pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani. Copiii cu vârsta de până la 7 ani, însoţiţi de adulţi, beneficiază de transport gratuit. Cardul de călătorie este valabil 24 de ore de la prima validare şi se poate procura din autobuzele turistice.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod