Ce faci in week-end?

Un film "proaspat", a carei premiera a avut loc in Romania pe 23 ianuarie la CinemaPRO, "Twilight"/"Amurg", nu trebuie ratat. O poveste de dragoste stranie si fascinanta intre o muritoare si un vampir, "Twilight" iti va aprinde imaginatia.

Un film "proaspat", a carei premiera a avut loc in Romania pe 23 ianuarie la CinemaPRO, "Twilight"/"Amurg" nu trebuie ratat. O poveste de dragoste stranie si fascinanta intre o muritoare si un vampir, "Twilight" iti va aprinde imaginatia.

Cu incasari de peste 260 de milioane de dolari in intreaga lume, "Amurg" este o prima ecranizare din seria celor patru carti care alcatuiesc saga scriitoarei Stephenie Meyer.

Cu peste 25 de milioane de exemplare vandute in intreaga lume, seria de romane scrise de Stephenie Meyer, din care face parte si Amurg, s-a bucurat de un imens succes, romanul fiind disponibil in momentul de fata si in Romania, lansat de catre editura RAO.

Amurg aduce pe marile ecrane povestea de dragoste moderna si plina de actiune dintre Edward si Bella, un vampir si o muritoare. Bella Swan (Kristen Stewart) a fost intotdeauna o persoana diferita, care a preferat sa ramana in afara grupurilor de fete populare din liceul sau din Phoenix. Dupa ce mama ei se recasatoreste si o trimite pe Bella sa locuiasca cu tatal sau intr-un orasel ploios numit Forks, ea nu se asteapta sa se produca vreo schimbare majora in viata ei. Pana cand il intalneste pe misteriosul si ciudat de frumosul Edward Cullen (Robert Pattinson), un baiat cum nu a mai intalnit vreodata.

Pianistul


Cu ocazia Zilei mondiale a Memoriei dedicata victimelor Holocaustului, fixata pe 29 ianuarie, Institutul Francez din Bucuresti, Teatrul Evreiesc de Stat si Ateneul Roman organizeaza evenimente menite sa ne aminteasca de cele petrecute. "Zilele memoriei", ce se desfasoara in perioada 23 - 31 ianuarie, ne trezesc amintiri dureroase, dar necesare pentru a nu da uitarii evenimentele trecutului, prin intermediul muzicii, teatrului si filmului.

Sambata si duminica au loc proiectii ale filmului "Pianistul" de Roman Polanski, la Institutul Francez din Bucuresti.

"The Pianist" / "Le Pianiste" / "Pianistul"
De Roman Polanski
Franta-Germania-Marea Britanie-Polonia, 2002; Durata - 2h30
Cu: Adrien Brody, Thomas Kretschmann
Versiune engleza, subtitrat in romana
Palme d'Or, Cannes 2002

Wladyslaw Szpilman, un pianist evreu polonez exceptional, scapa deportarii. Trebuind sa traiasca in plin ghetou, in Varsovia, are parte de suferinte, umilinte si lupte. Reuseste sa scape si sa se refugieze in ruinele orasului. Un ofiter german il va ajuta sa supravietuiasca.

Sambata, 24 ianuarie - 16.00
Duminica, 25 ianuarie - 16.00

"Saturday Retro"


Sambata ne intoarcem in timp. In Frame Club (Bd. Magheru 38 B, Piata Romana) ai "Saturday Retro" cu Dj a'De, incepand cu ora 22.00. Intrarea este 10 lei.

"Harta gandurilor - Last concern about fitting into the world"


Duminica, 25 ianuarie, ora 19.30, in Sala Ronda a Centrului National al Dansului poti vedea spectacolul de dans "Harta gandurilor" 
 

  • Coregrafia: Maria Baroncea
  • Interpretarea: Maria Baroncea
  • Dramaturgia: Eduard Gabia
  • Performer/DJ Eduard Gabia
  • Durata: 20 min.

 
In spectacolul solo "Harta gandurilor – Last Concern about Fitting into the World", Maria Baroncea danseaza o poveste pe zgomotul live al pasilor unui performer. Acesta (Florin Flueras) merge pe loc intr-o mica lada plina cu pietris. Zgomotul materialului de sub talpile sale e amplificat cu ajutorul unui microfon. (www.cndb.ro)

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod