Ce faceți cu copiii până plecați în vacanță

Dacă vă ia vacanța școlară prin surprindere și nu aveți încă planuri de concediu, sunt în București câteva „diversiuni” de pierdut timpul chiar din week-end-ul ăsta. Bucharest

Dacă vă ia vacanța școlară prin surprindere și nu aveți încă planuri de concediu, sunt în București câteva „diversiuni” de pierdut timpul chiar din week-end-ul ăsta.

Bucharest Music Film Festival începe în seara asta, de la 18.30, în Piața George Enescu, din vecinătatea Ateneului Român. Luați-vă deocamdată umbrelele cu voi, că piața va redeveni „grădină muzicală”, ca în fiecare vară, în perioada 20-29 iunie.
Anul ăsta festivalul se reinventează, scena va găzdui artiști care reinterpretează opere clasice, oferindu-le o nuanță de contemporaneitate. De asemenea, pentru prima dată, alături de dirijori și orchestre cu renume, vor urca pe scenă și nume grele, venite din sferele rock, folk sau jazz.
În fiecare seară, după recitalurile live ale artiștilor invitați, vor avea loc proiecții cinematografice, producții impresionante, concerte și musicaluri de pe marile scene ale lumii.

În week-end vor fi și ore speciale de dans, sub îndrumarea echipei Academiei de Dans Mihai Petre. dacă sunteți pasionate veți putea învăța sau aprofunda coregrafii spectaculoase de la campioni recunoscuți internațional.
Spectatorii vor primi taloane de participare la o tombolă, pe toată durata festivalului. Duminică, 29 iunie, din urnele special amenjate în spațiul de desfășurare a evenimentului, vor fi extrase 6 taloane câștigătoare, în baza cărora vor fi acordate următoarele premii:
 Premiul I – o excursie de 2 persoane la Istanbul, oferită de AMA Travel.
 Premiul 2 – un LED TV SHARP SMART, 3D, 99 cm, oferit de SHARP.
 Premiul 3 – un microsistem audio HIFI SHARP 200 W, oferit de SHARP.
 Premiul 4 – boxe wireless Bluetooth SHARP 20W, oferit de SHARP.
 Premiul 5 – Docking/ Boxe 2.1 SHARP pentru Iphone/IPod, oferit de SHARP.
 Premiul 6 – un set de cărți, oferit de Bookia
Informații suplimentare despre eveniment sunt disponibile pe site-ul festivalului www.bucharestmusicfilmfestival.ro

Colorata, vara-i gata

În perioada vacanței de vară, între 23 iunie și 21 august, Studio Creativ este o alternativă pentru copiii care deși sunt în vacanță nu pleacă, totuși, din oraș. Echipați cu creioane, pensule, pânze și multe culori, vor putea călători pe urmele unor artiști și arhitecți celebri, vor descoperi peisaje și orașe minunate: Veneția, Paris, la New York, din Olanda și Spania, până în Tahiti și Japonia.

Toate atelierele sunt însoție de prezentări vizuale, adecvate vârstei copiilor.

La atelierul despre artă și cartografie vor descoperi frumusețea hărților vechi și o săptămână de artă urbană, graffiti, benzi desenate și pictură pe tricouri.

Atelierele se adresează copiilor de 5-13 ani și se desfășoară în zilele de luni, marți, miercuri și joi, între orele 11.00 – 14.00 (pentru copiii de 5-8 ani) și 17.00-20.00 (pentru copiii de 9-13 ani). Copiii pot fi înscriși și la cealaltă grupă de vârstă, în cazul în care programul le este mai convenabil părinților.

Durata unui atelier este de 3 ore, cu o pauză de covrigei, fursecuri și ceaiuri de fructe (copiii pot aduce și pachețel cu mâncare de acasă).

Detalii despre programele pe săptămâni și alte chestiuni birocratice găsiți aici.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod