Ce facem după masa de Paște

Nu e cazul să vă mai spun că trebuie mâncat cu măsură din toate, la masa de Paște, ca să nu aglomerăm linia telefonică 112. Dar chiar și după ce ați gustat suficient tot e bine să

Nu e cazul să vă mai spun că trebuie mâncat cu măsură din toate, la masa de Paște, ca să nu aglomerăm linia telefonică 112. Dar chiar și după ce ați gustat suficient tot e bine să faceți un pic de mișcare. Dacă stați în oraș și nu aveți alte planuri, o plimbare cu bicicleta în aer liber vă va prinde bine. Și dacă nu știți să pedalați, măcar de vâsle puteți să trageți, nu? Mai ales că, pentru unii, sunt gratis amândouă.

***

Sezonul “I’Velo” s-a redeschis de o săptămână în București, Cluj, Iași, Brașov și Constanța.

Ca o noutate, de anul ăsta se întâmplă  și la  Timișoara. E un program de închiriat biciclete (bike-sharing), pe bază de buletin, pe care l-a dezvoltat în ultimii ani Raiffeisen Bank și Green Revolution. Pentru tinerii până în 16 ani și pentru pensionari închirierea e gratuită.

Chiar dacă Bucureștiul nu este atât de prietenos cu bicicliștii, putem spera că măcar în mini-vacanța de Paște orașul va fi mai puțin aglomerat cu mașini, așa că biclele vor fi mai ușor de manevrat chiar și pentru bicicliștii neexperimentați.

De anul acesta serviciul de bike-sharing are câteva noutăți:

·         Posibilitatea de înapoiere a bicicletei în orice punct de închiriere din oraș (valabil pentru București).

·         Sistem informatic de închiriere a bicicletei: după înscrierea inițială în baza de date I’Velo, închirierea se face doar prin prezentarea buletinului.

·         Rezervarea bicicletei se poate face și online, pe www.ivelo.ro, unde găsiți și adresele centrelor de închiriere.

·         Toate bicicletele sunt noi.

·         Diametrul rotilor este cu 5 cm mai mic, înlesnind folosirea bicicletei de către utilizatorii de toate vârstele.

***

Dacă nu prindeți nicio bicicletă vă rămâne alternativa plimbării gratuite cu vaporașul pe lacul Herăstrău.

Primăria Capitalei face cinste în zilele de 15 și 16 aprilie. Navele pe care vă puteți îmbarca se numesc: Bucur, Băneasa, Otopeni, Dâmbovița și Aurora și au o capacitate totală de peste 400 de locuri. S-ar putea să se facă coadă, ca la orice lucru gratuit. La Debarcaderul central.

Dacă nu vreți să vă înghesuiți, închiriați o barcă sau o hidrobicicletă contra 5 lei/ora sau o hidrobicicletă cu 4 locuri - 15 lei ora. Depinde la care membre vreți să faceți mușchi.

Și mai ales nu vă lăsați ademenite de vânzătorii ambulanți de diverse produse pascale, care vă vor ieși cu siguranță în drum, prin toate parcurile.

Că doar de aia ați ieșit din casă, să faceți mișcare și să nu mai gustați din bucatele de pe masă.

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod