Bijuterie vs. accesoriu. Material, forma, design

Muzeul National de Arta al Romaniei organizeaza vineri, 4 iulie, de la ora 19.00, conferinta "Bijuterie vs. accesoriu. Material, forma, design" in cadrul careia poti descoperi...
Muzeul National de Arta al Romaniei organizeaza vineri, 4 iulie, de la ora 19.00, conferinta "Bijuterie vs. accesoriu. Material, forma, design" in cadrul careia poti descoperi chiar de la specialisti micile secrete ale realizarii de bijuterii si accesorii contemporane.

Designerii Carla Szabo si Roxana Davidescu vor impartasi propria viziune asupra actului de creatie, de la surse de inspiratie, materiale si tehnici utilizate, pana la destinatarul produselor create.

Prezentarile - insotite de proiectii de imagini si sampling de obiecte din creatia proprie a celor doua invitate - vor purta publicul intr-o incursiune in "laboratorul" designerului, subliniind anumite aspecte precum: satisfacerea cerintelor contemporane de piata, prezentarea atelierului, a materialelor si a tehnicilor folosite sau a procesului de materializare a surselor de inspiratie.

Carla Szabo va face un inventar al tehnicilor si surselor in designul de accesorii.
"Tehnica de prelucrare si functionalitatea structureaza si limiteaza posibilitatile formei, de aceea ea trebuie conceputa pentru a se incadra in acesti parametri", e de parere ea. In ceea ce priveste sursele de inspiratie, ele difera de la caz la caz, de la colectie la colectie.

Fie ca se inspira din lumea animala sau din traditia autohtona sau exotica, "designul trebuie actualizat fie prin materie, fie prin interpretare, pentru a corespunde cerintelor contemporane de piata", spune Carla Szabo care isi va prezenta colectiile Folk Attack - o interpretare moderna a traditiei de executie a broderiei si kilimurilor romanesti, si Bugs - o colectie de inspiratie animala, in continua evolutie, care se bazeaza pe interpretarea formelor insectelor intr-o maniera estetica, moderna si functionala.

Roxana Davidescu va prezenta istoria siragurilor d'or pe care le creeaza alaturand cele mai diverse si surprinzatoare materiale: "bucati de lume stralucitoare odata, fragmente de timp pe care daca le privesti cu atentie, le poti data sau descifra, bile pictate, site, fluiere, solnite, sticle de parfum, dopuri de pluta puse nonsalant langa agate, corali, jaduri, perle, pietre de la 2 Mai, butoni desperecheati, nasturi frumosi de sidef, scrumiere, zurgalai, clopotei indieni, chei mari si mici..." - si lista poate continua.


"Din cand in cand e bine sa razi si sa te miri de lucrurile pe care le porti tu insati", crede Roxana Davidescu. "Pentru unele dintre ele e nevoie de curaj, de umor si de o anumita atitudine. Daca esti trista te binedispun si daca esti vulnerabila te apara, ca toate podoabele adevarate", incheie ea.

"Bijuterie vs. accesoriu. Material, forma, design"
Conferinta cu designerii Carla Szabo si Roxana Davidescu
Vineri, 4 iulie, ora 19.00
Muzeul national de Arta al Romaniei
In cadrul expozitiei de bijuterii "Tribut magnificentei. Ilias Lalaounis"
Tarif: 8 lei intreg, 4 lei redus;
Inscrieri la telefon 021-314.81.19 sau prin e-mail la alina.patru@art.museum.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod