Amintiri din Epoca de Aur 2, teatru si un concert

Acestea sunt recomandarile pe care ti le fac pentru prima zi de joi din anul 2010, 7 ianuarie.
Acestea sunt recomandarile pe care ti le fac pentru prima zi de joi din anul 2010, 7 ianuarie. Seria "Amintiri din Epoca de Aur" ecranizeaza cele mai cunoscute legende urbane din Romania comunista. Partea a doua a filmului cuprinde trei legende.

"Amintiri din Epoca de Aur" este un film colectiv scris si produs de Cristian Mungiu si regizat impreuna cu Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Razvan Marculescu si Constantin Popescu. Pelicula ecranizeaza cele mai comice legende urbane romanesti din anii 80 si pana azi.

Legenda vanzatorilor de aer

In anii 80, aproape ca nu mai exista initiativa privata: toata lumea era salariata la stat.
Dar unii oameni aveau idei.
La usa Crinei, inca eleva, suna Bughi, un baiat frumos, care ii cere un borcan cu apa. Crina i-l da si se avanta alaturi de el intr-un fel de Bonnie si Clyde al sticlelor goale.

Legenda soferului de gaini

De ani de zile, Grigore, sofer la Avicola, transporta gaini vii de la Baia Mare la Constanta. Are un consemn: stie ca orice s-ar intampla, pana seara trebuie sa predea camionul sigilat la destinatie.

Odata, inainte de Pasti, cineva ii fura pe traseu rotile de la camion. Grigore trebuie sa innopteze la un han si deschide pentru prima data camionul de pasari fara sa banuiasca legatura intre hangita de care ii place, incarcatura pe care o poarta si viata pe care o duce.

Legenda curcanului zburator

O fata de la tara are drept prieten un curcan pe care se straduieste sa-l invete diferenta dintre cerc si patrat.
Culmea e ca si reuseste.

Filmul poate fi vizionat la Scala la orele 10:30 12:45 15:00 17:15 19:30, dar si la NCRR (Noul Cinematograf al Regizorului Roman) incepand cu ora 21.00.

Cea de-a doua recomandare pentru ziua de 7 ianuarie este un concert simfonic, ce va avea loc la Ateneul Roman, incepand cu ora 19.00.

Orchestra Filarmonicii GEORGE ENESCU
Dirijor: FLORENTIN MIHAESCU

-Sibelius – Concertul pentru vioara
Solist: FLORIN PAUL

-Haydn – Theresienmesse
Solisti: IRINA IORDACHESCU, STEFANIA BOLOS,

BOGDAN MIHAI, GHEORGHE ROSU.

Dupa film si un concert de calitate, nu puteam sa nu te invit si la o piesa de teatru.
Bunaoara, incepand cu ora 19.00, la Teatrul National, se joaca piesa "Legenda Marelui Inchizitor". Trei motive pentru un regal teatral: un scriitor celebru, Feodor Dostoievski, un regizor prestigios - Radu Penciulescu si inegalabilul actor Victor Rebengiuc.

Spectacolul porneste de la un episod distinct din ultimul roman al lui F.M. Dostoievski, "Fratii Karamazov". Un text fascinant despre pervertirea credintei de catre reprezentantii Bisericii, un spectacol despre deriva exercitiului religios care sfarseste prin a desconsidera învatatura crestina si a o corupe în folosul puterii.
Un text profetic despre "fericirea universala", telul final al tuturor experientelor totalitare din secolul XX.

Sala Atelier
Pret bilete: 30 RON, 16 RON.
6 Ianuarie 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod