Amanții pasageri vin la Cluj

Festivalul Internațional de Film Transilvania debutează azi în Piața Unirii din Cluj, cu o porție de umor marca Pedro Almodóvar. Amanții pasagerii/ Los Amantes Pasajeros. Un succes de casă și

Festivalul Internațional de Film Transilvania debutează azi în Piața Unirii din Cluj, cu o porție de umor marca Pedro Almodóvar. Amanții pasagerii/ Los Amantes Pasajeros. Un succes de casă și de critică în Spania va rula în premieră în România, într-o proiecție unică. Unii dintre cei mai bine cotați actori spanioli, alături de Penélope Cruz și Antonio Banderas, vor încânta audiența în acest film.

Seria proiecțiilor din Mănăștur Open Air începe la 22.00, cu filmul Calea mântuirii/ Redemption Street (r. Miroslav Terzić), povestea unui tânăr procuror care primeşte misiunea de a cerceta dispariția unui grup paramilitar, în timpul războiului din Bosnia și Herțegovina.

Spectatorii vor afla mai multe despre povestea de dragoste dintre actrița Liv Ullman și regizorul Ingmar Bergman în Liv & Ingmar (r. Dheeraj Akolkar), de la 13.00, la Cinema Florin Piersic.

Week-end la castel

În primul weekend de TIFF, pe 1 și 2 iunie, Castelul Banffy de la Bonțida găzduiește un program special conceput pentru familii, Weekend la Castel. Acesta va cuprinde, pe lângă proiecții în aer liber cu acompaniament live, și concerte, activități pentru copii, spectacole culinare.

Ziua de 1 iunie începe, de la 12.00, cu jocuri pentru cei mici, ateliere de fotografie, modelare în lut, origami, dans sau actorie și o sesiune de gustări și băuturi spaniole gătite de Restaurantul Hubertus.

De la 17.00, Ada Milea și Dorina Chiriac îl vor aduce pe îndrăgitul „Apolodor”, într-un spectacol memorabil, iar de la 18.00, copiii vor avea parte de un show de magie. Un concert de chitară spaniolă al Bigg Dimm a’Band va încălzi, de la 20.30, atmosfera pentru Blancanieves (2012). Filmul mut, o reinterpretare a basmului fraților Grimm, propunerea Spaniei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin și laureat a zece premii Goya, va fi proiectat de la 21.30.

Weekend la Castel continuă duminică, de la 14.00, cu jocuri și ateliere pentru copii, și un festin culinar cu bucate evreiești, gătite de Mircea Groza, Csók Zsolt și Adi Hădean din echipa „Niște țărani”.

Teatrul de păpuși de la Mancha va încânta publicul cu spectacolul „János Vitéz”, de la 17.00, iar de la 20.30 se va dansa pe muzică klezmer, cu trupa Mazel Tov. Manasse (r. Jean Mihail, 1925), unul dintre filmele românești mute remarcabile ale anilor 20, va rula de la 21.30, într-o proiecție acompaniată live de Minima, trupa britanică renumită pentru coloanele sonore originale compuse.

Programul complet al festivalului de film transilvan poate fi găsit aici. Și dacă toate astea nu sunt suficiente ca să vă facă să plecați repede spre Cluj, aflați că însuși prințul Charles se află în aceste zile la Bonțida, unde deține, cum altfel, o casă.

Week-end plăcut! :)

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod