50 de filme de văzut într-o săptămână

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania aduce la București 50 de filme, împărțite în 5 secțiuni principale și proiecții

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania aduce la București 50 de filme, împărțite în 5 secțiuni principale și proiecții speciale, dar și matinee pentru liceeni, un atelier de film documentar, spectacole de teatru, dezbateri și chiar un circuit turistic aparte, în centrul Bucureștiului.

[caption id="attachment_1298" align="aligncenter" width="480" caption="Invizibilii"][/caption]

Cele 5 secțiuni principale de anul acesta sunt:

După 25 de ani - cuprinde 6 documentare recente care documentează și revizitează perioada comunistă, un sfert de secol mai târziu, dar conține și un program de 5 scurtmetraje românești realizate în perioada 1963-1983 la studioul Sahia.

Rebeli pentru cauze - aduce în atenția proaspăt revoltatului bucureștean exemple de activism neconvențional din spațiul ex-sovietic, dar și două filme românești prezentate în premieră, care completează tabloul activismului contemporan: „Toamna românească” (regia: Matei Budeș) și „București, unde ești?” (regia: Vlad Petri).

Statul strâmb - prezintă o selecție de documentare despre felurite cazuri de corupție din toată lumea, inclusiv „Putin’s Games” – un film despre mita, corupția, degradarea mediului și violarea drepturilor omului din spatele recent încheiatelor Jocuri Olimpice de la Soci.

Clinica mass-media - încearcă prin 6 filme – unele mai serioase, altele care tratează situația cu mult umor – să analizeze starea presei în momentul de față, în mai toate colțurile lumii. Filmele acestei secțiuni ridică întrebarea: există oare vreun antidot pentru intoxicarea, tabloidizarea cu orice preț și servilismul față de numeroasele interese politico-economice, practicate de o bună parte a mass mediei zilelor noastre?

Și dragostea este un drept al omului - cuprinde 4 povești despre relații neacceptate – de societate, de familie, de legile țării în care trăiesc. Fiecare dintre filmele acestei secțiuni găsește o formulă cinematografică specială pentru a vorbi despre dragoste cu căldură și delicatețe. Prin ele, încercăm să privim problemele LGBT dintr-o altă perspectivă și să le includem într-o discuție mai largă.

Informațiile complete despre secțiuni, evenimente conexe, invitați, lista completă a filmelor și trailere-le acestora sunt disponibile pe site-ul oficial al festivalului: www.oneworld.ro.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod