4 pe 5 la 6 - Seara de film la MTR

4 filme pe 5 martie, de la orele 6 dupa-amiaza, la Clubul Taranului. Miercuri va fi lansarea oficiala a campaniei Anului European al Dialogului Intercultural si a proiectului Puzzle coordonat de Centrul de Consultanta pentru Programe Culturale Europene. Cu aceasta ocazie, Muzeul Taranului Roman organizeaza o seara de film. Vor fi proiectate 4 filme prezentate in expozitiile realizate de muzeu in ultimii ani:

"Str. Horatiu: o strada oarecare"
O strada cu parfum din trecut situata in centrul Bucurestiului.

Film produs in 1995, 19 minute.

"Lob der arbeit!" ("Onoare Muncii!")
Un montaj prezentat cu ocazia expozitiei "Realismus vs. Realitat", realizata la Viena, in aprilie-mai 2006. "Cate mai aveam de curatat! Cate mai aveam de construit! Candva fiii si fiicele noastre vor povesti senin viitorului despre noi si anii acestia..."
Film produs in 2006, 9 minute.

"Gradina boierului Nasta"
Povestea colectiei boierului Dan Nasta si cateva exercitii de admiratie.
Film produs in 2006, 26 minute.

"Traditii in tranzitie"
Andante.
Moartea este intotdeauna un lucru infricosator. Pentru a o infrunta, e nevoie de experienta deja verificata a stramosilor. Anumite traditii sunt inca traite la Heresti; numai carul cu boi a fost inlocuit de camion.
Adagio. Traditia vrea ca sarbatoriile sa fie riguros pregatite. Dar daca ceremonialul a fost uitat? Facem ce stim, ne pregatim... si apoi, constatam ca nu mai avem timp sa ne si bucuram.
Scherzo. Cel mai greu este pentru copii. Le plac povestile, obiceiurile misterioase, dar ce fac ei? Se joaca de-a ritualul asa cum l-au vazut la televizor.
In acelasi fel in care si taranul face chirpiciul – nefolositor in prezent – pentru a fi filmat.
Flm produs in 2007, 38 minute.

4 pe 5 la 6 – Seara de film la MTR
Miercuri, 5 martie, ora 18.00
Muzeul Taranului Roman (Soseaua Kiseleff nr. 3, Bucuresti)
Intrarea libera

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod