12 chestii pe care nu le știați despre sex

Ultimele descoperiri făcute de dr. Eden Fromberg, de la Clinica SoHo OBGYN din New York, și de Naomi Wolf, care a scris cartea „Vaginul: o nouă biografie”, sunt de natură să schimbe pe

Ultimele descoperiri făcute de dr. Eden Fromberg, de la Clinica SoHo OBGYN din New York, și de Naomi Wolf, care a scris cartea „Vaginul: o nouă biografie”, sunt de natură să schimbe pe alocuri ce știați despre sex și corpul uman, spun editorii de la Time. De la cum influențează luna ciclul femeii până la cum afectează tocurile calitatea orgasmului. Concluzia lor e că nu există femeie care să nu-l atingă, totul e să știe cum să-și folosească „mașinăria” ;)

1. Lumina afectează fertilitatea – femeile au menstruație de regulă în perioada lunii noi (când e mai întuneric afară) și ovulează când e lună plină (lumina e mai puternică). În lumea modernă în care trăim femeile nu mai sunt așa de conectate la natură ca pe vremuri, așa că există și cazuri în care s-a apelat la modificarea luminii din dormitor pentru a păcăli ovulația să creadă că e lună plină.

2. Femeia poate rămâne gravidă și la cinci-opt zile de când a făcut sex – studiile arată că sperma poate „supraviețui” în mucusul cervical până când ovulul poate fi fecundat, adică până la o săptămână după ce a ajuns unde trebuie.

3. Tocurile înalte afectează orgasmul femeii – anumite branduri de pantofi îți proiectează astfel înălțimea tocurilor ca să obțină în corpul femeii o arcuire anume a pelvisului, ca atunci când ea are un orgasm. Însă faptul că tocurile creează în pelvis acea contracție permanent, e de natură să știrbească intensitatea orgasmului atunci când se produce „pe bune”. Spun specialiștii că orgasmul e ca o scală de la zero la 60. Dacă porți tocuri și ești deja la 55, nu te mai poți bucura de toată experiența în timpul sexului.

4. Orgasmele fac femeia mai creativă – pe de altă parte, dezavantajul de a nu purta tocuri are avantaj în creativitate. Și invers – femeile creative ating mai ușor orgasmul.

5. Pilulele contraceptive stimulează libidoul – ca orice pilulă hormonală are efecte și asupra psihicului, dar efectul secundar este că odată ce nu mai ia pilulele respective și vrea să facă un copil, femeia ar putea să constate că nu e deloc compatibilă cu partenerul de care se simțea atrasă când lua pastile cu extra hormoni.

6. Statul pe scaun poate excita femeia – statul pe un anume gen de scaun care presează niște nervi amplasați în așa fel încât acționează asupra vaginului, clitorisului, anusului etc.

7. ... dar îi poate și afecta orgasmul – statul toată ziua pe scaun poate să afecteze pelvisul și mușchii care sunt prea întinși de la atâta stat jos, așa că femeilor care stau toată ziua în fund le e mai greu să atingă orgasmul.

8. Femeile au trei zone erogene – clitorisul, celebrul punct G și deschiderea cervixului. Unii mai adaugă și sfârcurile pe listă...

9. Nervii sunt distribuiți diferit în vaginul femeii – pentru că fiecare femeie e unică, deci și metodele de a atinge orgasmul diferă de la una la alta.

10. Pulsațiile pe care le simte o femeie în timpul orgasmului sunt de fapt încercările uterului ei de a atrage sperma.

11. Hidratarea contribuie la orgasme mai bune.

12. Toate femeile pot avea orgasm – fiecare vine pe lume cu „mașinăria” proiectată ca să atingă orgasmul, dar nu toate învață cum s-o folosească, e concluzia celor două cercetătoare.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod