10 sfaturi pentru zborul cu animalul de companie

Dacă nu aveți de gând să vă lăsați animalul de companie la o pensiune, cât timp sunteți plecate în vacanță, ar fi bine să știți câteva lucruri despre modul în care ele suportă (sau

Dacă nu aveți de gând să vă lăsați animalul de companie la o pensiune, cât timp sunteți plecate în vacanță, ar fi bine să știți câteva lucruri despre modul în care ele suportă (sau nu) zborul cu avionul. În caz că plecați așa departe în vacanță. Organizația internațională de protecție a animalelor Vier Pfoten avertizează că în timpul și după zborul cu avionul riscurile sunt foarte mari pentru un animăluț.

Iată care ar fi cele 10 sfaturi de la Vier Pfoten:

1.      Pentru a vă asigura că starea de sănătate a animalului permite zborul, e recomandată o vizită la veterinar înainte de achiziționarea biletului și alta înainte de zbor.

2.      Asigurați-vă că animalul dumneavoastră călătorește cu același zbor în care sunteți și dumneavoastră și întrebați linia aeriană dacă puteți vedea cum este încărcată cușca în avion.

3.      Timpul de călătorie trebuie să fie cât mai mic posibil.

Utilizați zboruri directe pentru a evita problemele la transferul cuștii dintr-un zbor în altul.

4.      Microciparea este obligatorie pentru câini și pisici. De asemenea, animalul trebuie să aibă un pașaport european care include o certificare a vaccinării împotriva rabiei. Zgarda și cușca ar trebui să conțină informații de identificare cum ar fi adresa unde locuiește stăpânul și numărul de telefon, precum și destinația animalului. O altă sugestie pentru o mai bună identificare este să puneți în cușcă o fotografie a animalului de companie împreună cu dumneavoastră.

5.      Dacă intenționați să călătoriți în timpul verii, cele mai recomandate sunt zborurile de dimineața sau de seara pentru a vă feri de pericolele caniculei.

Zborurile de după-amiaza sunt o variantă foarte bună pe timpul iernii, când temperaturile sunt foarte scăzute.

6.      Animalele nu trebuie hrănite cu minim 6 ore înainte de zbor. Li se pot da mici cantități de apă. E important ca recipientul de apă din cușcă să nu fie supraîncărcat deoarece poate curge, cauzând un stres suplimentar animalului. O idee pentru a ține apa rece mai mult timp este punerea de cuburi de gheață în recipient.

7.      Oferiți-i animalului de companie posibilitatea de a se acomoda cu cușca de transport cu minim 4 săptămâni înainte de zbor. Astfel se va evita stresul suplimentar al unui mediu nou, în plus față de stresul zborului.

8.      Nu-i dați animalului de companie nicio pastilă de dormit sau sedativă.

Acestea pot crea complicații pe timpul zborului.

9.     Când ajungeți la destinație, deschideți cușca și examinați animalul de îndată ce sunteți într-un loc sigur. Dacă există suspiciuni, vizitați un veterinar cât mai curând posibil.

10.  Anumite rase de câini și pisici au probleme cu respirația. Rasele care au nările înguste sunt adesea vulnerabile la privarea de oxigen și la șocul temperaturilor înalte. Dacă animalul dumneavoastră are probleme de respirați, reevaluați decizia de a-l lua într-o călătorie cu avionul.

În România, animalele de companie pot călători atât în cabina pentru pasageri, cât și la cală, în funcție de tipul animalului, greutate, tipul de avion. Înainte de zbor toate informațiile despre animalul de companie sunt transmise de agenția care achiziționează biletele de avion către compania aeriană, pentru a putea confirma prezența animalului pe respectiva cursă.

Pentru mai multe detalii privind condițiile de călătorie cu avionul oferite de diversele companii trebuie să consultați site-urile companiilor.

Sfaturi în plus găsiți pe site-ul Vier Pfoten.

Copyright foto : Fotolia Gidran

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod