10 mituri despre contracepție

Trăim în epoca informației pe toți pereții, și totuși miturile și prejudecățile prevalează de multe ori în mințile tinere și nu numai. De la folosirea unor improvizații pe post de

man-condom_0Trăim în epoca informației pe toți pereții, și totuși miturile și prejudecățile prevalează de multe ori în mințile tinere și nu numai. De la folosirea unor improvizații pe post de contraceptive, până la legende absurde cum ar fi că dacă faci sex pentru prima dată nu ai cum să rămâi gravidă.

Mai jos, câteva mituri spulberate de informații științifice, preluate din acest articol:

1. Dacă partenerul se retrage înainte de ejaculare nu rămâi gravidă - e un mit pentru că în timpul excitației este posibil ca bărbatul să elibereze „fluid” chiar și înainte de a avea orgasm. Acest „fluid” conține spermatozoizi, deci femeia poate rămâne însărcinată.

2. Singurele metode contraceptive sunt pilulele și prezervativele - deși sunt cele mai cunoscute, într-adevăr, cele două sunt parte din cele 15 metode contraceptive disponibile în lumea civilizată, alături de sterilet, legarea trompelor sau injecții pentru femei, sau sterilizarea reversibilă sau injecții pentru bărbați.

3.  Nu poți rămâne gravidă dacă faci sex în picioare - e un mit, pentru că spermatozoizii sunt niște „înotători” foarte buni și știu să-și găsească drumul către ovul din orice poziție ;)

4. Nu poți rămâne gravidă dacă faci sex în timpul ciclului - e un mit pentru că spermatozoidul are o durată de viață lungă, uneori și până la 7 zile, odată ajuns în corpul femeii.

5. Nu poți rămâne gravidă dacă faci pentru prima dată sex - e un mit, pentru că dacă ovulul întâlnește spermatozoidul nu-i întreabă nimeni dacă e prima dată sau a mia oară când posesorii lor au făcut sex.

6. Două prezervative sunt mai sigure decât unul - deși prezervativul nu are o eficiență de sută la sută, folosirea a două unul peste altul nu face decât să crească riscurile de a se rupe. Deci nu e mai sigur.

7. Nu poți rămâne gravidă dacă te duci la toaletă sau faci duș imediat după sex - e un mit, pentru că se aplică și aici punctul 3 - spermatozoizii sunt buni înotători, și indiferent cât te-ai spăla ei sunt deja pe drumul cel bun ;)

8. E OK să refolosești un prezervativ - nu e OK, pentru că ele sunt de unică folosință, deci a încerca să le speli sau să le refolosești nu face decât să le crească sporească riscurile asociate.

9. Fertilitatea dispare după 35 de ani - este adevărat că scade, dar e un proces gradual și multe femeie au rămas gravide și după 40 de ani.

10. Mijloacele contraceptive îngrașă sau folosirea lor îndelungată cauzează infertilitate - nu există studii științifice clare care să lege folosirea pilulelor de luatul în greutate, dar înainte de a folosi orice metodă e bine să faceți analize medicale și să le luați la sfatul medicului, nu după ureche. În a doua privință, odată stopată folosirea lor, feritilitatea femeii revine la normal. Până și sterilizarea poate fi reversibilă, deși nu întotdeauna.

Așadar, informați-vă din surse medicale și științifice și nu plecați urechea la miturile răspândite din gură în gură, din mamă în fiică. Tradiția nu e întotdeauna bună în materie de mijloace contraceptive ;)

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod