„Zidul de zăpadă“: Cum fac japonezii turism cu drumul care taie nămeții

Tateyama Kurobe Alpine Route este una dintre cele mai spectaculoase șosele montane din lume.
Pe lângă sushi, anime, pop japonez, Nintendo, samurai, Pokémon, vestiții cireși și tehnologia dezvoltată, niponii mai au o atracție care îi fascinează pe turiștii străini: zăpada.

Tateyama Kurobe Alpine Route este una dintre cele mai atrăgătoare șosele montane din lume. Situat la doar câteva ore de capitala Tokyo, drumul care face legătura între prefecturile Toyama și Nagano din nordul Japoniei are o lungime de 90 de kilometri și este supranumit "Acoperișul Japoniei".


Ca și Transfăgărășanul nostru, drumul este deschis doar câteva luni pe an, iar turiștii care vor să-l parcurgă au la dispoziție un interval strict de timp. În acest an, accesul este permis pentru turiștii fără mașini între 15 aprilie și 22 iunie, iar aceștia pot străbate câteva pasaje "săpate" prin zăpada mai înaltă decât un autocar.

Șoseaua cu pereți din gheață și zăpadă a devenit o atracție turistică tot mai populară, cu aproximativ 5.000 de vizitatori pe zi.
În cel mai înalt punct, pereții de zăpadă ating o înălțime de 17 metri, mai mare decât cea a unei clădiri cu trei etaje, relatează Bored Panda.

Drumul este accesibil doar autocarelor speciale, fiind curățat cu utilaje de deszăpezire construite special pentru această destinație. Biletul pentru un adult costă 40 de dolari, notează site-ul citat.

Aceasta nu este singura destinație din Japonia unde zăpada atrage ca un magnet turiștii. În nordul țării se află orașul Aomori, cu 300.000 de locuitori, unde furtunile de zăpadă transformă împrejurimile într-un tărăm fermecat, ca în povești.
Chiar dacă operațiunile continue de deszăpezire sunt foarte costisitoare, ajungând la o sumă de 30 de milioane de dolari, o parte din cheltuieli sunt absorbite de încasările din turism.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod