Vacanță pe cont propriu în Grecia: idei pentru un sejur de 10 zile

Dacă plănuiești să mergi în Grecia în 2020 să știi că nu trebuie să depinzi de un tur organizat, ci poți explora diferite regiuni în ritmul propriu, fără să fii mereu într-un pas alert pentru a realiza un traseu fix. Descoperă ce destinații ar trebui să includă o vacanță pe cont propriu în Grecia și pornește la drum plin de entuziasm în Noul An.
 
Nu ai nevoie neapărat de o agenție care să-ți organizeze un traseu similar cu al multor alți turiști, ci locurile pe care le vizitezi în Grecia sau locațiile de cazare ar trebui să-ți reflecte stilul și lucrurile care te inspiră. Planifică-ți o vacanță pe cont propriu în Grecia pentru a te bucura de plajele idilice, vremea plăcută, cultura, deliciile culinare, monumentele istorice și atmosfera primitoare din jurul tău. Grecia are multe de oferit pentru orice tip de călătorie și este posibil să ratezi multe dintre lucururile uimitoare care pun bazele amintirilor aparte dacă mergi numai pe trasee stabilite și nu explorezi zonele care îți atrag atenția sau care nu sunt foarte aglomerate.

 
Planul general pentru 10 zile

Nu vei avea cum să explorezi toată Grecia în 10 zile, dar poți selecta destinații care îți vor da o idee mai clară despre cultură și îți vor permite să te bucuri de decorul natural uimitor.
 
Iată ce trebuie să cuprindă vacanța ta pe cont propriu în Grecia:
- Atena: 4 zile;
- Peloponez: 3 zile;
- Santorini: 3 zile.
Aceste zone vor favoriza crearea unui sejur care trece atât prin locațiile apreciate din punct de vedere istoric, dar care îți creează și relaxare și intimitate în atmosfera unică a Greciei.

 
Fiecare zonă menționată include multiple activități de interes și anume:

 
1. Atena

Majoritatea zborurilor se vor opri în capitala Greciei, fiind locul ideal pentru a-ți începe călătoria. Este un oraș unic, unde vei observa taverne, cafenele și magazine cu opere de artă care îți transmit valorile unuia dintre cele mai vechi orașe din lume (aproximativ 3400 de ani).
Indiferent dacă îți plac străzile înguste și aglomerate sau dacă preferi liniștea Atena este un oraș pe care merită să-l vezi.
 
Nu rata următoarele atracții care te vor duce cu gândul la Grecia Antică:
 
- Acropolis
Nu ai cum să te gândești la Atena fără să-ți vină în minte Partenonul. Acest templu antic face parte din Acropole, citadela istorică pe care o poți explora într-o după-amiază întreagă.
 
- Stadionul Panathenaic
Aici au avut loc pentru prima dată Jocurile Olimpice în era modernă, în 1896. Te vor uimi detaliile arhitecturale ale stadionului din marmură și poți vedea și Muzeul Olimpic din subteran, cu o expoziție interesantă de torțe.
 
- Plaka
Este zona din Atena care îți va transmite cel mai simplu relaxarea și farmecul aparte al vieții pe o insulă. Vei regăsi o altă versiune a orașului, cu străzi pietruite înguste, arbori înalți, magazine vintage și un decor înmiresmat de florile pe care le vezi la tot pasul.
 
- Dealul Lycabettus
Foarte puțini turiști vizitează acest deal, cel mai înalt din Atena, dar să știi că nu vei regreta. Numai din acest punct vei realiza cât de mare este orașul și vei avea o priveliște impresionantă spre Peninsula Attica până la Portul Pireu.
Îți vei aminti mult timp un apus văzut din acest unghi.
 
Este ideal să te cazezi în zonele Plaka, Monastiraki sau Syntagma. Poți alege cartierul Akadimia dacă vrei să vezi mai puțini turiști și să observi ritmul zilnic al localnicilor.

 
2. Peloponez

Este locul ideal pentru a te relaxa fără să plătești prețuri exorbitante, indiferent dacă este o ocazie romantică sau un sejur în familie. Zona Kalamata și întreaga peninsulă îți vor aduce mai aproape spiritul autentic de aventură al grecilor.
 
Nu rata următoarele destinații:
 
- Plajele idilice
Cazează-te în Avia, în centrul zonei Kalamata, pentru a avea parte de multă liniște. Mergi pe plaja Voidokilia pentru a te bucura de nisipul fin și valurile transparente, care preiau strălucirea soarelui. Explorează și celelalte plaje, unde vei găsi pietricele de toate culorile pe care le poți colecționa.
 
- Cascadele Polymnio
Se află la numai câteva minute de condus de Kalamata și sunt compuse dintr-o suită de lacuri și cascade cu ape de un verde intens pe care nu îl vei mai întâlni în nicio altă parte a
Greciei.
 
- Nafplio
Dacă închiriezi o mașină trebuie neapărat să te oprești în acest oraș, despre care mitologia spune că a fost fondat de fiul lui Poseidon.
Vei fi impresionat de Fortăreața Palamidi.

 
3. Santorini

Degustările de vin, casele albe așezate pe stâncile abrupte și domul albastru al bisericilor sunt probabil elementele care te inspiră când te gândești la Grecia. De îndată ce ajungi în Santorini vei avea impresia că ai pășit în altă lume, unde finețea, luxul și peisajul fascinant te impresionează din primele minute.
Când soarele apune deasupra Mediteranei, iar tonurile de roșu se reflectă în nuanțele stâncilor și în albul de nea al clădirilor vei avea senzația că ești într-o poveste.
 
Iată ce nu trebuie să ratezi în Santorini:
 
- Oia
Este cel mai renumit sat din Santorini la nivel mondial datorită apusurilor impresionate, florilor cu nuanțe intense și piscinelor infinity situate la marginea stâncilor.
 
- Nea Kameni
Sunt izvoare termale care atrag sute de călători în fiecare zi. Apele cu un conținut ridicat de sulf au multiple beneficii terapeutice.
 
- Plajele cu nisip colorat
Dacă preferi nisipul negru alege plajele Kamari sau Perissa, dacă îți plac nuanțele roșiatice poți merge pe Plaja Roșie, iar restul plajelor îți oferă nisipul auriu sau alb.
 
Te poți caza în Oia dacă vrei să ai o priveliște care îți taie respirația de la începutul fiecărei zile, dar trebuie să ții cont că prețurile vor fi foarte ridicate.
Alege zona Fira pentru a te încadra în buget fără să ratezi distracția.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
1 Ianuarie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod