Vacanta in afara tarii

Ai muncit atat de mult anul acesta, incat nici nu ai avut timp sa-ti planifici concediul si crezi ca ai ratat orice sansa de a pleca...
Ai muncit atat de mult anul acesta, incat nici nu ai avut timp sa-ti planifici concediul si crezi ca ai ratat orice sansa de a pleca de acasa vara aceasta. Nu intra in panica! Am gasit pentru tine destinatii pentru o vacanta... "de urgenta".

Circuit turistic "Spania si Portugalia, o calatorie iberica" - 15 zile


Capitala Cataloniei
Vei putea descoperi capitala catalana, cu numeroasele sale obiective turistice: Catedrala Sagrada Familia, Parcul Guell, La Rambla (principala artera pietonala a Barcelonei, loc de intalnire a numerosi artisti ambulanti), Acvariul, Cartierul Barri Gotic, Stadionul Olimpic.

Madrid, Inima Castiliei
Plecare spre Madrid cu popas in Zaragoza, unde vei vizita Biserica El Pilar si Catedrala. In Madrid, ai program liber pentru a descoperi frumusetile orasului: Palatul Regal, Plaza Mayor, Puerta del Sol. Circuitul continua cu Toledo, unde vei vizita Catedrala si Basilica Sfantului Toma.

Urmeaza apoi Avila, orasul cu cele mai bine pastrate ziduri medievale din lume. Intr-un tur pietonal, vei descoperi frumusetea Catedralei si a Manastirii Regale Santo Tomas. Dupa un scurt traseu, ajungi in Salamanca, unde vei putea admira Plaza Mayor, Casa de las Conchas (constructie gotica decorata cu 400 de scoici), Clerecia, Palatul renascentist.

Traseul continua spre Santiago de Compostela, urmand "Drumul Pelerinilor", prin Leon. Urmeaza sosirea in Santiago de Compostela, supranumit si "orasul pelerinilor".

In ziua a saptea, parasesti Spania si te vei indrepta spre Portugalia. Primul popas pe taram portugez va fi la Porto. Traseul continua spre Fatima - mare centru de pelerinaj, unde vei putea vizita Manastirea Maria de Alcobaca.

Vei ajunge apoi la Lisabona, capitala Portugaliei, unde vei avea ocazia sa descoperi Manastirea Jeronymus, Alfama si Turnul Belem. Circuitul continua cu Sintra, Estorill si Cascais, statiuni care fac parte din Triunghiul de Aur.

Dupa vizitarea celor trei statiuni, traseul calatoriei tale trece prin Sevilla. Aici vei descoperi: Catedrala Santa Maria, Giralda, Palatul Arabic Regal Alcazar, Judeira, Parcul Maria Luiza, Cartierul Evreiesc - Santa Cruz. Spre sfarsitul traseului, vei admira Stramtoarea Gibraltar, orasele Cordoba si Valencia.

Circuit turistic de 15 zile, incepand de la 849 Euro de persoana, organizat pana pe 29 septembrie de Agentia de turism Christian Tour.

Weekend in Antalya


Daca iti doresti un weekend in care sa te relaxezi departe de casa, Agentia de turism Flynova iti propune "Weekend in Antalya", oferta valabila pana la mijlocul lunii octombrie 2008.

Oferta contine atat hoteluri de doua, cat si de cinci stele, iar tarifele pornesc de la 251 Euro de persoana in hotel de doua stele, cu demipensiune, si de la 399 euro de persoana in hotel de cinci stele, in regim all inclusive. In plus, copiii beneficiaza de pret preferential de 99 Euro. Pentru tinerii proaspat casatoriti, Flynova ofera un discount de 10% la orice sejur.

Daca esti adepta senzatiilor tari, in Antalya poti face rafting. Agentia de turism Flynova organizeaza si excursii speciale pentru rafting la preturi aproximative de 35 Euro/adulti, 22 Euro/copii (6-12 ani). O astfel de excursie include:

Tur catre inaltimile Antalyei si rafting in apele involburate ale raurilor. Turul va incepe de dimineata si va dura intreaga zi, prin transferul catre Canyon, dimineata devreme. Instructorul de rafting va oferi o scurta informare despre programul turului. Pauza de pranz va avea loc intr-un restaurant cu bufet. Raftingul va continua dupa pauza de masa. Excursia este interzisa copiilor sub 6 ani. Pret aproximativ excursie: 35 Euro/adulti, 22 Euro/copii (6-12 ani). Include: masa de pranz, transfer, tur ghidat.


Sejur individual "Thassos, insula de smarald"


Thassos este situata in golful Kavala, in partea nordica a Marii Egee, si este cea mai apropiata insula de Grecia continentala (8 km). Pentru a te bucura din plin de frumusetile locului, poti alege urmatoarele activitati propuse de Agentia Christian Tour:

Plimbare cu vaporasul si oprire pentru pescuit
Amatorilor li se vor da unelte speciale, cu momeala gata pregatita. Urmatoarea oprire este pentru baie si distractie, pana se prepara pranzul barbeque, care va fi servit pe vaporas.

Kavala, orasul amfiteatru
Poti vizita cetatea, Imaretul turcesc, casa lui Mehmet Ali, Biserica Sf. Nicolae sau apeductul roman.

Seara greceasca
Seara greceasca se organizeaza in satul de munte Theologos, intr-o taverna special amenajata. Programul incepe cu deschiderea bufetului (diverse preparate din carne de miel si pui, garnituri, salate grecesti), vinuri de Thassos, muzica bozouki live, cantareti, dansatori si costume traditionale, dans cu cadana. La inchiderea programului, moment special: cerc de foc pe scena, in mijlocul caruia se danseaza si se sparg farfurii.

Turul insulei Thassos

Vei putea admira peisajul si vei vizita Manastirea Arhanghelului, ruinele vechilor temple amplasate pe malul marii, fosta cariera de marmura, satul traditional macedonean Panagia, cunoscut pentru Biserica inchinata Fecioarei Maria.

Larnaca, Cipru


Cunoscuta ca "Insula Afroditei", Larnaca este una dintre cele mai frumoase insule de la marginea de rasarit a Marii Mediterane. Poti alege destinatii precum Aya Napa, Paphos, Muntii Troodos si Nicosia. Agentia de turism Europa Travel iti propune un sejur in Larnaca, la hotel de 4 sau 5 stele, cu preturi incepand de la 635 Euro.

Excursie optionala Ayia Napa
Daca alegi aceasta excursie optionala, prima oprire in Larnaca va fi la Lacul Sarat. Urmeaza vizita la Bisericii Sf. Lazarus - construita in anul 900 d.H deasupra mormantului sfantului, apoi o oprire in orasul "fantoma" - Famagusta; apoi pornesti catre Ayia Napa - pe vremuri un mic sat pescaresc, astazi o statiune turistica renumita. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod