Unde faci plajă în Atena. Tramvaiul care merge pe malul mării

Liniile au fost inaugurate cu ocazia Jocurilor Olimpice din vara anului 2004, iar grecii se mândresc cu acest lucru. Spun că este cea mai frumoasă linie de tramvai din Europa Sunt sigur

Liniile au fost inaugurate cu ocazia Jocurilor Olimpice din vara anului 2004, iar grecii se mândresc cu acest lucru. Spun că este cea mai frumoasă linie de tramvai din Europa

plaja-atena


Sunt sigur că dacă aş chestiona mai multe persoane, pe stradă, foarte puţine dintre ele ar asocia Atena cu plaja. Şi asta poate datorită faptului că Grecia are atâtea insule şi plaje superbe, încât capitala ţării ar fi ultimul lucru unde te-ai duce să te tolăneşti la soare.

Percepţie totuşi greşită.

În Atena sunt plaje.

Ca să înţelegem cum stau lucrurile. Am pus mai jos harta tramvaiului rapid din Atena. Sunt 3 linii care merg în “triunghi”. Una din Piaţa Syntagma (centrul Atenei) până la Voula (între punctele 1 şi 2 de pe hartă). Altă linie pleacă din Voula şi merge până în portul Pireu (punctul 3), iar cea de-a treia leagă Pireul de Syntagma. Pare logic, nu?

plaja-atena-3

Liniile au fost inaugurate cu ocazia Jocurilor Olimpice din vara anului 2004, iar grecii se mândresc cu acest lucru.

Spun că este cea mai frumoasă linie de tramvai din Europa. Subscriu, într-o mare măsură. 26 de kilometri de linie d-aia drăguţă, cu iarbă între şine, de-a lungul mării.

Zona care ne interesează pe noi este cea situată între Edem – unde ajunge tramvaiul care vine din centru la malul mării – şi Voula/Glyfada. Poţi coborî în orice staţie şi merge la plajă.

Citeşte mai mult pe blogul meu The Guide sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod