Trenurile de noapte. Cum economiseşti banii pe care oricum îi dădeai pe cazare

Nu toată lumea are bani gârlă pentru a vizita ce oraşe vrea, când vrea şi să poată sta la ce hotel îi pofteşte inimioara. O variantă de luat în calcul pentru vacanţele cu buget redus este

Nu toată lumea are bani gârlă pentru a vizita ce oraşe vrea, când vrea şi să poată sta la ce hotel îi pofteşte inimioara. O variantă de luat în calcul pentru vacanţele cu buget redus este călătoritul noaptea.

Poţi pleca seara, la ora 21 să zicem, dintr-un oraş, şi vei ajunge dimineaţă într-un alt oraş, în altă ţară, la câteva sute de kilometri. Scuteşti în acest fel banii pentru o noapte de cazare.

De multe ori, trenurile de noapte au un regim de viteză inferior celor de zi.

Când e lumină afară, lumea se grăbeşte şi nu stă nimeni să călătorească 10 ore cu trenul, pe un drum pe care îl poate face şi în 5 ore. De aceea, vei vedea că între aceleaşi două oraşe, trenurile pot face şi 7 şi 11 ore.

Pentru a face o economie serioasă, trebuie să alegi un bilet clasic – clasicul stat în fund pe scaun. Un bilet la cuşetă sau la vagonul de dormit va fi mai scump.

S-ar putea să ajungi puţin buimac la destinaţie dacă nu faci parte din categoria celor care pot să doarmă chiar şi în picioare dacă îi laşi.

Însă hârtiile verzi (sau ce bancnote or mai fi prin Europa) care vor foşni în buzunar a doua zi, s-ar putea să îţi dea un plus de relaxare şi rezerve nebănuite de energie.

Totuşi, nu încerca acest lucru în mai multe nopţi consecutive! Îţi va fi greu şi nici nu vei avea unde să te speli şi să îţi schimbi hainele. Pentru o noapte, merită!

Exemple de bilete la trenuri de noapte

Bari – Milano. Pleci seara din sudul Italiei, traversezi toată “cizma”, şi ajungi dimineaţă în oraşul modei.

Face trenul vreo 10 ore, dar te-ai relocat şi nici nu ai plătit cazare. O cameră dublă în Italia, nu cine ştie ce, e vreo 70 de euro în oricare din cele două oraşe. Aşa plăteşti 38 de euro pe biletul de tren.

Oslo – Mo i Rana.
Din capitala Norvegiei mergi nu mai puţin de 15 ore până la Cercul Polar cu numai 32 euro (249 NOK) – preţ promoţional valabil la NSB. Cazarea în Norvegia are un preţ de speriat.

Citeşte mai mult pe blogul meu The Guide sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod