Top 10 lucruri pe care le poţi face gratuit pe insula portugheză Madeira

Deşi e o insulă cu pretenţii, majoritatea punctelor de interes sunt gratuite pentru vizitatori. Chiar şi muzeele din Funchal au taxe de intrare decente, de câţiva euro. La Cristiano Ronaldo la

Deşi e o insulă cu pretenţii, majoritatea punctelor de interes sunt gratuite pentru vizitatori. Chiar şi muzeele din Funchal au taxe de intrare decente, de câţiva euro. La Cristiano Ronaldo la muzeu intrarea costă, spre exemplu, 5 euro. E una dintre cele mai scumpe. 

vapoare-madeira

Dacă m-ai abandona mâine fără bani pe această insulă, aş găsi o grămadă de lucruri de făcut. Timp să fie. Şi asta fără să îmi bat foarte mult capul. E drept că în unele locuri trebuie să ajungi cu maşină, dar nu mă înjuraţi! Până la urmă nici aerul pe care îl respirăm nu e 100% gratuit.

Puncte de observare. Se găsesc din plin pe insulă, atât în zona de ţărm, cât şi în interiorul insulei.

Cel mai spectaculos view l-am avut în Cabo Girão, unde este amplasată o podea de sticlă la 580 de metri deasupra marii. Interesant e că accesul la acest punct e gratuit, iar toaleta costă 50 de cenţi.

Levada walks. Levada sunt canalele construite în munte pentru a aduce apă către zonele mai joase ale insulei, mai puţin umede. Pe lângă ele se poate merge. Practic e un soi de plimbare prin pădure. Cei din Madeira au amenajat o sumedenie de trasee. Unele mai lungi, altele mai scurte.

Aruncă un ochi aici şi alege-ţi unul!

Plimbări pe munte. Peisajele montane sunt superbe în Madeira. Poţi merge cu maşina până în Pico do Arieiro, al doilea punct ca altitudine al Madeirei, iar de acolo să faci un traseu de 7 kilometri către Pico Ruivo, vârful aflat la cea mai mare altitudine. Atenţie la vreme!

Citeşte mai mult pe blogul meu The Guide sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod