Top 10 cele mai scumpe oraşe. Pregăteşte-ţi portofelul dacă vrei să le vizitezi!

Un top realizat recent prezintă cele mai scumpe oraşe. Descoperă care sunt acestea ca să ştii când îţi planifici vacanţa şi să mergi pregătită!
Probabil că cei mai mulți și-au făcut cu luni înainte planurile pentru a petrece concediul de vară. Și, ca întotdeauna, te-ai gândit la locuri dintre cele mai diverse: de la plaje însorite, la răcoarea munților sau poate la orașele încărcate de istorie care atrag ca un magnet, în fiecare an, milioane de turiști din întreaga lume.

Întotdeauna este bine ca, înainte de alegerea unei destinații de vacanță, să te informezi și asupra costurilor acestei vacanțe. Biletul de avion și cazarea sunt doar o jumătate a acestei probleme.
Prețurile de la fața locului îi iau adesea prin surprindere pe turiști, așa că, înainte de a pleca, alocă-ți timp pentru a aduna cât mai multe informații despre locul în care mergi în vacanță. Mai ales dacă alegi unul dintre cele mai scumpe 10 orașe din lume, după cum arată un top realizat recent şi publicat de cnbc.com:


10. Copenhaga


Capitala Danemarcei te întâmpină cu o arhitectură deosebită și este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei. Dar și prețul frumuseții este pe măsură: o pâine costă aproximativ 3,5 dolari, o sticlă de vin în medie aproximativ 13 dolari, iar un litru de benzină un pic peste 1,5 dolari.


9. New York


Este probabil unul dintre cele mai vizitate orașe din Statele Unite ale Americii dar și unul dintre cele mai scumpe orașe din lume. O pâine costă în medie 7,95 dolari, o sticlă de vin aproape 15 dolari.
Combustibilul este ceva mai ieftin, un litru costând doar 0.61 dolari.


8. Paris


Capitala Franței este un adevărat muzeu în aer liber și oferă încântare oricărui fel de turist. Dar totul are un preț: o pâine costă aproape 7 dolari, prețul unei sticle de vin de calitate medie este de aproximativ 10 dolari, iar un litru de benzină aproximativ 1,5 dolari.


7. Geneva


Frumosul oraș din Țara Cantoanelor oferă turiștilor un peisaj excepțional, străjuit de Munții Alpi. Dar atunci când trebuie să bagi mâna în buzunar pentru a plăti, costurile sunt pe măsura frumuseții oferite: o pâine ajunge la 6,50 dolari, o sticlă de vin se situează în medie la 8 dolari iar un litru de benzină ajunge la 1,5 dolari.


6. Seoul


Capitala Coreei de Sud este una dintre cele mai căutate destinații de către foarte mulți turiști. Dar prețurile nu sunt deloc mici, așa că, dacă veți dori să cumpărați pâine, prețul se va apropia de 15 dolari iar pentru o sticlă de vin veți plăti în medie 26,50 dolari.
În schimb, prețul unui litru de combustibil este ceva mai scăzut decât în orașele europene, ajungând până la 1,30 dolari.
3 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod