Top 10 cele mai romantice orașe din lume


5. Roma (foto sus)

Capitala Imperiului Roman și, mai apoi, a Italiei te va întâmpina cu superbele piațete, cu vestigiile arhitecturale rămase din Antichitate, cu o multitudine de statui și alte dovezi ale măreției trecute ale orașului celor 7 Coline. Îndrăgostiții se adună împrejurul numeroaselor fântâni din oraș, în care aruncă monezi și își pun dorințe de iubire sau doar împart o înghețată sau un cappucino. În Roma viața este într-adevăr dolce.

6. Lisabona


Străjuită de un castel străvechi, cu o panoramă care îți taie respirația, Lisabona deține toate ingredientele pentru a fi o destinație romantică prin definiție: clădirile vechi din cărămidă, tramvaiele de epocă, un râu care își croiește drum căte Oceanul Atlantic și reminiscențe din epoca în care marinarii portughezi erau stăpânii mărilor lumii. Și, dacă toate acestea nu sunt de ajuns, în apropiere de Lisabona se găsește orașul Sintra, capitala europeană a Romantismului și incredibilul sat medieval Obidos, care a constitui cadoul de nuntă al unui rege pentru regina sa, în vremuri demult apuse.

7. Viena


În acordurile muzicii lui Wolfgang Amadeus Mozart, plimbările prin parcurile orașului sau prin cele ale vechilor palate imperiale dar și pe străzile flancate de impozantele clădiri care formează centrul Vienei, te vor transforma, vrând-nevrând, într-un romantic incurabil. Iar dacă alegi să savurezi o cafea alături de vestitele produse de patiserie vieneză împreună cu persoana iubită, ai toate premisele unei vacanțe de povestit strănepoților.

8. Sevilla


Capitala Andaluziei îți taie respirația încă de la primul contact. Ochii vor fugi în toate direcțiile, avizi să surprindă minunățiile de care vei fi înconjurat.
Frumusețea orașului, la care se adaugă tradiționala ospitalitate și lejeritate spaniolă, constituie ingredientele perfecte pentru ca Sevilla să devină una dintre cele mai romantice destinații în care ai putea ajunge în această viață.

9. Buenos Aires


Sângele latin fierbe și dincolo de ocean, grație navigatorilor spanioli și portughezi care au descoperit și adus mai aproape de noi America de Sud. Și unde altundeva ai putea să te simți mai romantic decât în patria tangoului? Buenos Aires, capitala Argentinei, este un izvor de pasiune și asta este vizibil peste tot: în arhitectură, în gastronomie, în felul de a fi și de a vorbi al oamenilor.
Recomandat celor în căutare de aventuri!

10. Marrakech


Mirodenii, piețe labirintice, excursii pe cămilă, îmblânzitori de șerpi...Într-un decor amintind de 1001 de nopți, unul dintre cele mai importante orașe din Maroc, își întâmpină vizitatorii cu unele dintre cele mai luxoase hoteluri din lume, străjuite de palmieri și care oferă o panoramă excepțională asupra Munților Atlas și, desigur, a deșertului Sahara.
1 Septembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod