Ştii care sunt cele mai sigure locuri într-un avion?

În momentul în care rezervăm un bilet de avion sau atunci când facem check-inul, mulți dintre noi nu ținem cont de câteva reguli de bază în alegerea locului pe care vom călători în avionul

În momentul în care rezervăm un bilet de avion sau atunci când facem check-inul, mulți dintre noi nu ținem cont de câteva reguli de bază în alegerea locului pe care vom călători în avionul care ne va duce în destinația dorită. Și asta deoarece prea puțini oameni cunosc aceste reguli, iar confortul primează, de regulă, în detrimentul măsurilor de siguranță.

Iată ce trebuie să știi atunci când îți alegi locul în avion:

Cele mai bune locuri pe care te poți află în caz de evacuare de urgență sunt cele de la coridor (aisle), notate cu literele C și D (la avioanele mici a€“ Boeing 737, Airbus A319,320,321).

La avioanele mari (Boeing 777, 787, Airbus A380, A340-500), care au două culoare, se mai adaugă locurile notate cu G și H. Dacă stai la fereastră, șansele să reușești să ieși de acolo, trecând de următorii doi pasageri sunt mult mai mici.

În caz de impact, acesta este resimțit mult mai puternic în partea din față a avionului decât în spate a€“ aviz celor care își aleg locuri în primele rânduri tocmai pentru a coborî mai rapid. Dezavantajul locurilor din spate este dat de gălăgia mai mare a motoarelor, iar turbulențele se simț ceva mai puternic decât în față.

În caz de prăbușire, avionul cade în "€œbot", nu în "€œfund"!

În cazul în care avionul se "€œrupe", de regulă se rupe de la mijloc, adică locul unde se află ieșirile de siguranță, preferate de numeroși turiști datorită faptului că oferă mai mult loc la picioare.

În caz de decompresie rapidă a avionului, cel mai periculos loc este cel aflat la fereastră, lângă ieșirile secundare de urgență (cele de la mijloc). Există posibilitatea că respectivii pasageri să fie pur și simplu "€œtraşi" afară din avion.

Există totuși și un avantaj în cazul celor care stau la geam, la ieșirile de urgență.

Dacă avionul reușește să ajungă "€œîntreg" la sol, în urmă unei aterizări forțate, pasagerii de pe locurile respective vor fi cei care vor deschide ușile de urgență și vor părăsi avionul.

Citeşte mai mult pe blogul meu The Guide sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod