Siracuza - unul dintre cele mai vechi orase din lume

Infiintat in anul 733 i.Hr. de colonisti greci din Corint, Siracuza a fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari. In 212 i.Hr. a fost cucerit de romani...
Infiintat in anul 733 i.Hr. de colonisti greci din Corint, Siracuza a fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari. In 212 i.Hr. a fost cucerit de romani. Este orasul lui Arhimede (287-212 i.Hr.), care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului.

O vizita in orasul de azi poate oferi o imagine a Siracuzei din zilele lui Pavel. Orasul era impartit in doua: o parte se afla pe mica insula Ortigia, probabil locul unde a acostat vasul cu care calatorea Pavel, iar cealalta parte era pe insula Sicilia.


Un teritoriu arid si muntos, una dintre cele mai cunoscute regiuni autonome ale Italiei si cea mai mare insula din Marea Mediterana, Sicilia este, in ciuda aparentei sarace a cadrului natural, o destinatie turistica deosebit de populara, iar, de-a lungul istoriei sale, aceasta insula a fost si un obiectiv strategic ocupat pe rand de greci, romani, arabi, fenicieni, pentru ca astazi siturile istorice, monumentele, ruinele si povestile sa o transforme intr-un adevarat muzeu in aer liber.

Multi ajung in Sicilia pentru a descoperi trecutul insulei, altii, fascinati de intunecatele legende despre Mafia, dar cei mai multi turisti vin pentru o vacanta mediteraneana: sporturi nautice, vreme calda, plaje bine intretinute, cadre naturale de o rara frumusete, specialitati traditionale delicioase si sanatoase, sicilieni primitori.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod